Sociale Veiligheid

Sociale veiligheid

Hallo eerstejaars! Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt bij Saxion. Bekijk hier alles over sociale veiligheid en onze huisregels. Want wat je kan doen als er iets gebeurt of als je je niet veilig voelt? Samen zorgen we voor een fijne INTRO voor iedereen. 💚

Introductionweek February

Voel jij je veilig?

Lees hier uitgebreid over sociale veiligheid bij Saxion. Van gedragsregels tot hulp bij onveilige situaties; hier vind je alles over jouw plichten en rechten als student.
Meer weten

Alles Oké? Supportlijn

De Alles Oké? Supportlijn biedt support aan jongeren van 18 tot 25 jaar. Elke dag van 14.00 - 22.00 uur zijn onze vrijwilligers beschikbaar om naar je te luisteren. Via telefoon of chat, gratis én anoniem. Dus heb je problemen met je studie of zit je gewoon niet lekker in je vel? Of gaat het thuis niet lekker? Alles is bespreekbaar! En als je dat wilt, denken we ook met je mee hoe je weer een stap in de goede richting zet. Je hebt daarbij altijd zelf de regie.

Praten over wat je dwarszit lucht op. Bel of chat met de Alles Oké? Supportlijn via www.allesoke.nl. Ook in de avonden, de weekenden en in de vakanties (English possible)!

Contact opnemen
Gaat het niet zo lekker? Praten lucht op! Alles Oke Supportlijn

NIX18 en de INTRO

In Nederland wordt geen alcohol geschonken aan studenten die jonger zijn dan 18 jaar. Dit geldt ook tijdens de INTRO. Handig om te weten:

  • INTRO deelnemers onder de 18 jaar krijgen een ander polsbandje dan deelnemers boven de 18 jaar.
  • Bij twijfel kan de medewerker, die de polsbandjes uitdeelt, naar je ID vragen.
  • Word je tijdens de INTRO 18 jaar, dan mag je je polsbandje (op je verjaardag) omruilen. 
  • Er wordt op het Saxion-terrein alcohol geschonken v.a. 16.00 uur 

  • Tijdens de INTRO kun je ook genieten van non-alcoholische dranken

Meer over NIX18
NIX18

Centrum voor Seksueel Geweld

Ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet bij concerten, op festivals en tijdens de INTRO.

Dit is wat je belt bij seksueel geweld!
Als je wordt lastiggevallen of denkt dat iemand anders wordt lastiggevallen, bel dan 0800-0188. Zet dit nummer alvast in je telefoon. Zo heb je het altijd bij de hand.

Meer info
Centrum Seksueel Geweld.jpg

Sense

Sense is het centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wilt anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit.

🏠 Terug naar de INTRO homepage

INTRO 2024