Nog even en dan begin jij met je deeltijdstudie bij Saxion! In deeltijd studeren is een uitdaging en daarom is het makkelijker om dat samen te doen. Op voorhand geven we je graag wat handige informatie en tips. Hiermee kun jij goed voorbereid beginnen aan jouw deeltijdstudie!

100-dagenprogramma.jpeg

Doe mee met het 100 dagen-programma

Een deeltijdstudie heeft veel impact op je leven. Werken, studeren én je privéleven onderhouden is een behoorlijke uitdaging. Een goede start helpt daarbij en daarom hebben we het 100 dagen-programma opgezet. Met dit programma kun jij je optimaal voorbereiden en krijg je de eerste maanden de ondersteuning die jij nodig hebt voor je deeltijdstudie!
Meld je aan voor het 100 dagen-programma!

Startersinformatie voor deeltijdstudenten

Financiering en betaling van je deeltijdstudie

Voordat je start met je deeltijdopleiding is het handig om een aantal financiële zaken op een rij te zetten én te regelen. Hoe wil je je studie gaan betalen? Betaal je deze helemaal zelf, maak je gebruik van een financieringsmogelijkheid of doet je werkgever een bijdrage? Hieronder vind je de belangrijkste informatie.

Studieboeken en studiemateriaal

Om goed voorbereid te kunnen starten met je deeltijdopleiding is het belangrijk dat je de studieboeken, laptop, studiemateriaal, software en hardware op tijd bestelt. Waar en hoe je dit precies kunt doen, lees je hier.

jongen staat in de bibliotheek met boek in zijn hand

Online (samen)werken

Bij Saxion werken we met verschillende online applicaties, waaronder MijnSaxion, Microsoft 365 en Blackboard. Hier kun je een overzicht vinden van de apps die we gebruiken en hoe je ze installeert. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze IT Servicedesk. 

OnlineSamenwerkenDeeltijd.jpeg

Werken, studeren en privé combineren

Een druk privéleven combineren met je werk en ook nog eens studeren? Dat vraagt om een slimme aanpak van jouw kant, maar ook van ons als hogeschool. Daarom geven wij je graag tips en zorgen we voor flexibel en persoonlijk onderwijs, zodat jij regie hebt over jouw toekomst!

PrivecombinerenDeeltijd.jpeg

Samen ontdekken én ontspannen

Ken jij de stad waar je gaat studeren al? Zelfs als je geboren en getogen bent in de regio, denken wij je nog te kunnen verrassen met onze hotspots. Ga samen met ons op ontdekkingstocht! Onze stadswandelingen zijn inspirerend, gratis en gebaseerd op ervaringen van kenners van de stad. En een goede manier om even te ontspannen na een drukke studiedag!  

Saxion Start Samen Deeltijd

Een dag in het leven van deeltijdstudent

Deeltijdstudent Raeven volgt de deeltijdstudie Tourism Management. In onderstaande video deelt ze haar ervaring. 


Ervaringen van deeltijdstudenten

Veelgestelde vragen

De eerste lesdagen zijn begin september 2024 in Enschede en Deventer, afhankelijk van de deeltijdopleiding die je gekozen hebt. Na aanmelding zullen we je per e-mail van alle informatie voorzien! 

Aan elke opleiding zijn kosten verbonden. De overheid stelt elk jaar het collegegeld vast voor de opleidingen. Voor 2024 - 2025 is het wettelijk collegegeld vastgesteld. Bekijk hier de tarieven

Het lesprogramma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

  • 15:45 - 17:15 uur - Eerste lesblok
  • 17:15 - 18:00 uur – Pauze
  • 18:00 - 19:30 uur - Tweede lesblok
  • 19:30 - 19:45 uur – Pauze
  • 19:45 - 21:15 uur - Derde lesblok

De locaties van Saxion zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Wanneer je met de auto komt, hebben we verschillende parkeermogelijkheden. Lees hier meer!

Speciaal voor deeltijdstudenten hebben we parkeerkaarten met korting. Bij de algemene receptie van Saxion kun je een parkeerkaart kopen tegen gereduceerd tarief (betaling uitsluitend met pin).

Deze kaart heeft een maximale parkeerduur van acht uur en geldt alleen als je na 19:45 uur uitrijdt. Vertrek je al vóór 19:45 uur, dan kun je geen gebruikmaken van deze parkeerkaart tegen gereduceerd tarief.

Op de lesavonden zijn onder andere broodjes, maaltijdsalades, een warme maaltijd, koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. Nadere informatie over de catering (o.a. bestelwijze en betaling) ontvang je tijdens de informatiebijeenkomst.

Voor vragen over bijvoorbeeld Blackboard of MFA kun je contact opnemen met onze ICT-support. Op lesdagen is de ICT-support telefonisch bereikbaar tot 20:00 uur.
 

Voor vragen over je toelating of betaling kun je contact opnemen met het Servicepoint.