Saxion Start Samen

Saxion Start Samen

Yes, nog heel even en jouw studie bij Saxion gaat van start! En bij Saxion Starten we Samen, dus je kan nu al allerlei toffe activiteiten doen. Zo leer je ons alvast kennen en voel je je wat meer bij ons thuis. Verken bijvoorbeeld jouw studentstad met de Stadswandelingen, bekijk Saxion On Tour of installeer de Goin'-app!

Stadswandelingen

Ken jij jouw toekomstige studentenstad eigenlijk al? Zelfs als je geboren en getogen bent in de regio, denken wij je nog te kunnen verassen met onze hotspots. Onze Stadswandelingen zijn namelijk leuk, gratis en totaal geinspireerd door kenners van de stad. Dus of je nou alleen op verkenningstocht gaat of met jouw toekomstige medestudenten; hier leggen wij alvast de pareltjes voor je op een dienblaadje! Tijd om op avontuur te gaan! #samenontdekken.

Meer over het Studentenleven!
Saxion Start Samen

Saxion On Tour

Deze zomer gaan we #samenonderweg met Saxion On Tour! Wij maken een videoserie waarin we de wensen van onze (toekomstige) studenten en medewerkers in vervulling laten gaan. Wil jij de video's hiervan niet missen? Houd dan deze pagina in de gaten en volg onze socials! 

Check hier de afleveringen van Saxion on Tour

Yes, het is zover: de eerste aflevering van Saxion on Tour staat online. Dit keer onder andere met de lekkere Saxion-soep van Ronnie en een oranje welkom voor internationale studenten Debora en Ana Maria. Bekijk het hier!

Daniëlle, teamleider Podotherapie, verrast haar collega’s met een heuse trofee om ze eens even goed in het zonnetje te zetten. Nadat we ons beste beentje hadden voorgezet, vertrokken we richting Deventer. Hier kreeg Pien, studente Ruimtelijke Ontwikkeling, een wel hele bijzondere verrassing. Al swingend stonden haar klasgenoten, in hartje Deventer, op haar te wachten om samen los te gaan bij een silent disco. 

We hebben al veel mensen blij mogen maken en in deze derde aflevering gaan we gewoon vrolijk verder! We beginnen in Deventer. Hier bezorgen we Carin, van de academie Mens en Arbeid, ondanks corona toch een onvergetelijke 50e verjaardag. Daarna reden we met onze bus richting Apeldoorn om Hotel Management-student Joanne te verrassen. Samen met Bert-Jan, catering manager bij Saxion Apeldoorn, serveerden wij Joanne en haar huisgenoten een overheerlijke kipburger. Dat was smullen!

We zijn alweer aangekomen bij de vierde en laatste aflevering van Saxion on Tour. Deze keer gaan we langs bij lector Ferrie, die we per ongeluk net op een knetterdruk moment overvallen. Waar komt die camera opeens vandaan? Oeps, excuses Ferrie! Na een kleine reminder begint het weer te dagen: Ferrie wil graag aanwezig zijn bij de spectaculaire Opening van het Hogeschooljaar op 31 augustus. Nou, dat gaan we mogelijk maken!

Daarna rijden we door naar het zonnige Deventer om de wens van Maria in vervulling te laten gaan. Zij wil dolgraag met haar nieuwe team praktijkinstructeurs van de academie AGZ een gezellig uitje, zodat ze elkaar wat beter kunnen leren kennen. Komt voor elkaar, Maria!

En ja, dit is (voorlopig) de laatste aflevering van de Saxion on Tour-serie. Wat was het een feestje om al die mensen uit de Saxion-community te mogen verrassen. Wij konden in ieder geval geen genoeg krijgen van al die blije gezichten! Wie weet zien we jouw wens een volgende keer in vervulling gaan.

Goin': to meet future friends

Wil jij nu al connecten met andere studenten van Saxion? Download dan Goin’ via de App Store op je telefoon. Goin’ is een gezellig sociaal platform voor nieuwe studenten van de Saxion-community. En het leuke is dat dit niet alleen studiegenoten hoeven te zijn!

Je kan namelijk deelnemen aan kleinere groepen met een gedeelde interesse. Denk aan alles van workouts, voetbal, yoga en vegan koken, tot LHBTQ+ studenten, of muziek, concerten en de beste feestjes in jouw studentenstad. Eigenlijk gewoon wat het beste bij jou past! In de app staan naast de communities ook allerlei interessante topics voor nieuwe studenten. Bijvoorbeeld informatie over de Introductie en de Startersinformatie.

MicrosoftTeams-image (10).png

FAQ over Goin'

Eitje! Je zoekt Goin’ op in de App Store op je telefoon. Voor Apple-users heet de app Goin' Connect.

Goin’ is bedoeld als online community voor alle nieuwe studenten van Saxion die een voltijdopleiding gaan volgen. Zowel de Nederlandse als internationale studenten dus. Zo leer je nu alvast nieuwe mensen kennen, misschien wel van over de hele wereld! 

Om toegang te krijgen maak je een account aan. Je kunt daarna de code gebruiken voor Saxion-studenten. De code is: 78817

100dagenprogramma (5).jpg

100 dagen programma

Heb je het nog niet gedaan, meld je dan nu aan voor het 100 dagen programma! Zo maak je alvast kennis met het hbo en je toekomstige studiegenoten. Je krijgt bijvoorbeeld een persoonlijke student coach die je wegwijs maakt bij Saxion. Zo heb je nog vóór de zomer allerlei extra info en sta je er niet alleen voor. Meer weten en aanmelden vind je hier.
Jouw eerste 100 dagen bij Saxion!

Studentenleven

Student Ambassadors - Study in Holland

IntoSaxion

Heel handig en leuk: ga eens kijken bij IntoSaxion, het studentenplatform van Saxion. Hier lees je alles over de belevenissen en ervaringen van Saxion-studenten. Bovendien kun je vragen stellen aan studenten die dezelfde studie volgen als jij. Bijna elke opleiding heeft één of meerdere studenten met wie je contact kunt opnemen. Bekijk het hier!
IntoSaxion