Saxion Start Samen voltijd

Jij hebt je aangemeld voor een studie bij Saxion, welkom! đź’š Vanaf het moment van aanmelden tot aan je eerste lesdag komt er veel info jouw kant op. Denk aan praktische zaken zoals je rooster en studieboeken (Startersinformatie), maar ook hoe de INTRO eruit ziet, of welke mogelijkheden er zijn om extra ondersteuning te krijgen in jouw overstap naar het hbo. Al deze zaken zetten we hier voor je op een rijtje. Dit noemen we Saxion Start Samen!

Saxion Start Samen

Saxion Start Samen is onze manier om jou op weg te helpen in de jungle van informatie. Want wat komt er allemaal op je af nadat je je hebt aangemeld?  Je ontvangt van jouw opleiding natuurlijk allerlei specifieke info als je gaat starten, maar hoe zit het in de tussentijd met dingen als je boekenlijst, kennismaking met je toekomstige medestudenten en de introductie?

In de volgende tabs zetten we op een rijtje wat je de komende maanden aan informatie en extra's kunt verwachten. En ook welke mogelijkheden we bieden om jouw overstap naar het hbo soepel te laten verlopen. Zo willen we je een warm welkom geven in jouw leven als student: Saxion Start Samen!

Saxion Start Samen

De komende maanden zijn er een paar belangrijke onderwerpen die je voorbij zal zien komen. Wil je hier meer over weten? Scroll dan naar verder naar beneden op deze pagina.

 • Studiekeuzecheck / Meet & Greet
  Dit is een bijeenkomst op locatie; jouw kennismaking met je nieuwe opleiding nog vóór de zomer. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van jouw opleiding.
 • Startersinformatie
  Hier vind je vanaf de zomer alle praktische info over je rooster, boeken, etc. 
 • INTRO
  Dit is de introductieweek van het nieuwe studiejaar voor alle eerstejaars studenten en die luiden we graag in met een feestje! 
Saxion Start Samen Deeltijd

100 dagen programma
Best spannend zo'n nieuwe school, studiegenoten Ă©n een nieuwe studie. Maar no worries, om jou op weg te helpen hebben wij het 100 dagen-programma opgezet. Als je je aanmeldt voor het 100 dagen programma, ontvang je gratis op maatgemaakte ondersteuning om jou te helpen met je overstap naar het hbo. Je krijgt daarbij een ouderejaars student toegewezen als studentcoach! 

Kan jij dus nog wel wat hulp gebruiken op het gebied van Nederlands, Engels, wiskunde of bijvoorbeeld je studievaardigheden, of wil je vast wegwijs gemaakt worden bij Saxion? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden van het 100 dagen programma en meld je aan!

100 dagen programma
eerste 100 dagen

Naast jouw Meet & Greet met je nieuwe opleiding, zijn er vóór de zomer verschillende mogelijkheden om alvast kennis te maken met je studie, Saxion en het studentenleven.

 • Goin'
  Installeer deze app en join hét online community-platform van Saxion. Scroll naar beneden op deze pagina voor toegang tot Goin'!
 • Stadswandelingen
  Ben jij benieuwd naar de leukste hotspots en studieplekken in je nieuwe studentenstad? Scroll naar beneden en bekijk de gratis stadswandelingen door Apeldoorn, Deventer en Enschede!
100dagenprogramma.jpg

Lees meer over de onderdelen van Saxion Start Samen

100dagenprogramma (5).jpg

Doe mee met het 100 dagen-programma

Bereid je nu al voor en duik met zelfvertrouwen je studie in. Ontdek de mogelijkheden in ondersteuning bij taal, rekenen en de ontwikkeling van jouw studievaardigheden. Meld je aan en ontmoet jouw persoonlijke studentcoach die jou op weg helpt!
Meld je aan

Goin': to meet future friends

Wil jij nu al connecten met andere studenten van Saxion? Download dan Goin’ via de App Store op je telefoon. Goin’ is een gezellig sociaal platform voor nieuwe studenten van de Saxion-community. En het leuke is dat dit niet alleen studiegenoten hoeven te zijn!

Je kan namelijk deelnemen aan kleinere groepen met een gedeelde interesse. Denk aan alles van workouts, voetbal, yoga en vegan koken, tot LHBTQ+ studenten, of muziek, concerten en de beste feestjes in jouw studentenstad. Eigenlijk gewoon wat het beste bij jou past! In de app staan naast de communities ook allerlei interessante topics voor nieuwe studenten. Bijvoorbeeld informatie over de Introductie en de Startersinformatie.

Installeer Goin'
MicrosoftTeams-image (10).png

FAQ over Goin'

Goin’ is bedoeld als online community voor alle nieuwe studenten van Saxion die een voltijdopleiding gaan volgen. Zowel de Nederlandse als internationale studenten dus. Zo leer je nu alvast nieuwe mensen kennen, misschien wel van over de hele wereld! 

Eitje! Je zoekt Goin’ op in de App Store op je telefoon. Voor Apple-users heet de app Goin' Connect. Of ga direct naar Goin' Connect - Registration (goinconnect.com). Gebruik de code 84513 om toegang te krijgen tot de Saxion-omgeving.

Stadswandelingen

Ken jij jouw toekomstige studentenstad eigenlijk al? Zelfs als je geboren en getogen bent in de regio, denken wij je nog te kunnen verrassen met onze hotspots. Onze Stadswandelingen zijn namelijk leuk, gratis en totaal geinspireerd door kenners van de stad. Dus of je nou alleen op verkenningstocht gaat of met jouw toekomstige medestudenten; hier leggen wij alvast de pareltjes voor je op een dienblaadje. Tijd om op avontuur te gaan! #samenontdekken.

Meer over het Studentenleven!
Saxion Start Samen

Studentenleven