500M (2).JPG

Talentenregeling voor ondernemers of topsporters en toppers in kunst en cultuur

Ben jij een ondernemer of talent op het gebied van topsport of binnen de kunst en cultuur? Dan kun je gebruik maken van onze Talentenregeling. Deze regeling maakt het mogelijk om jouw ambities in de topsport of binnen de top van de culturele sector te combineren met je studie.

Als je in aanmerking komt voor de Talentenregeling, dan stel je samen met je opleiding een studieplan op. Saxion houdt rekening met je studieverplichtingen en je sport- of kunst- en cultuurverplichtingen. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

Jouw sportbond is aangesloten bij het NOC*NSF én je besteedt minimaal vijftien klokuren per week aan je sportactiviteit. Je hebt een NOC*NSF-status of je valt onder de categorie ‘aanstormend talent’.

Check daarnaast of de opleiding die jij wilt volgen goed aansluit bij jou en je sportprogramma. Maak op tijd een afspraak met de topsportcoördinator (zie Contact). 

Hoe kies ik een opleiding die bij mij past?

Je behoort tot de besten van Nederland, omdat je bijvoorbeeld in een landelijk orkest speelt of een kleinkunstenaar bent die aan landelijke studentencabaretfestivals meedoet.

Voorwaarde: je genereert nog geen inkomsten en je besteedt minimaal 15 uur per week aan de uitoefening van deze activiteiten.

Een eigen bedrijf runnen naast een studie kost veel tijd. De Saxion Topondernemersregeling (TOR) helpt daarbij en voorkomt dat studenten uitvallen of studievertraging oplopen. Het is een maatwerktraject dat studentondernemers veel flexibiliteit en ondersteuning biedt.

Lees meer over de Topondernemersregeling (TOR)

Ervaring Lisa Louwrink

“Ik speel volleybal in de Eredivisie bij Apollo 8 in Borne op de positie van diagonaal. Naast mijn studie Industrieel Product Ontwerpen bij Saxion heb ik een druk trainingsprogramma. Elke dag heb ik baltraining en vier keer per week krachttraning. Daarnaast heb elke week één of twee wedstrijden. Op maandag train ik op Papendal met Jong Oranje. Op de website van Saxion vond ik informatie over de mogelijkheden voor topsporters en heb ik contact gezocht. Saxion heeft mij goed geholpen met het vinden van een balans tussen de trainingstijden en schooltijden. Zonder de topsportregeling zou ik mijn opleiding niet kunnen volgen.”

Ervaring Vincent Derksen

“Sinds mijn twaalfde ben ik actief bij betaalde voetbalorganisaties, eerst bij Vitesse in Arnhem en op dit moment ben ik actief als speler van Go Ahead Eagles Deventer onder 21. Ook sluit ik regelmatig aan bij het eerste elftal. Met mijn team spelen wij in de tweede profdivisie. Dit is het één na hoogste niveau voor onder 21 elftallen. Ik heb goede ervaringen met de Topsportregeling binnen Saxion. Saxion heeft mij erg goed geholpen met het vinden van de studie Technische Bedrijfskunde die perfect aansluit bij mijn interesses en mijn voetbalcarrière.”

Ervaring Eline Jansen

“Ik heb bewust voor Saxion gekozen vanwege de Topsportregeling. Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie had ik daardoor veel flexibiliteit en geen plicht om aanwezig te zijn. Dit gaf mij de mogelijkheid gaf om gewoon volledig te trainen. Toen ik voor het schaatsen naar Heerenveen verhuisde werd de combinatie sport en school lastiger. Gelukkig kon ik dankzij de coronaperiode de kennistoetsen in een beveiligde toets omgeving op afstand maken. Hierdoor kon ik de opleiding gewoon in vier jaar afronden, ook al kostte het wat extra energie. Ik ben dus erg blij met de faciliteiten die mij door Saxion zijn geboden, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het voor sommige studenten lastig is om alles goed te regelen omdat je veel zelf moet plannen.”

tennis.jpg _MG_0117.jpg John Lubber voetbal 1.jpg Corinne Nugter Atletiek.JPG

Meer weten over de Saxion Talentenregeling? Download de pdf

Download

Heb je vragen over onze Talentenregeling?

Neem dan contact op met een van onze coördinatoren: