500M (2).JPG

Talentenregeling voor ondernemers of topsporters en toppers in kunst en cultuur

Ben jij een ondernemer of talent op het gebied van topsport of binnen de kunst en cultuur? Dan kun je gebruik maken van onze Talentenregeling (voorheen de Topsportregeling). Deze regeling maakt het mogelijk om jouw ambities in de topsport of binnen de top van de culturele sector te combineren met je studie.

Als je in aanmerking komt voor de Talentenregeling, dan stel je samen met je opleiding een studieplan op. Saxion houdt rekening met je studieverplichtingen en je sport- of kunst- en cultuurverplichtingen. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

Jouw sportbond is aangesloten bij het NOC*NSF én je besteedt minimaal vijftien klokuren per week aan je sportactiviteit. Je hebt een NOC*NSF-status of je valt onder de categorie ‘aanstormend talent’.

Check daarnaast of de opleiding die jij wilt volgen goed aansluit bij jou en je sportprogramma. Maak op tijd een afspraak met de topsportcoördinator (zie Contact). 

Hoe kies ik een opleiding die bij mij past?

Je behoort tot de besten van Nederland, omdat je bijvoorbeeld in een landelijk orkest speelt of een kleinkunstenaar bent die aan landelijke studentencabaretfestivals meedoet.

Voorwaarde: je genereert nog geen inkomsten en je besteedt minimaal 15 uur per week aan de uitoefening van deze activiteiten.

Een eigen bedrijf runnen naast een studie kost veel tijd. De Saxion Topondernemersregeling (TOR) helpt daarbij en voorkomt dat studenten uitvallen of studievertraging oplopen. Het is een maatwerktraject dat studentondernemers veel flexibiliteit en ondersteuning biedt.

Lees meer over de Topondernemersregeling (TOR)

Social Work-studenten Bente Jansen en Lysanne van der Wal kampioen met FC Twente Vrouwen

Bente Jansen en Lysanne van der Wal zijn vorige week kampioen geworden met het vrouwenteam van FC Twente. De studenten van de opleiding Social Work versloegen, door een assist van Bente in de slotfase, ADO Den Haag met 1-0 en zagen concurrent PSV verliezen. “De ontlading was echt enorm.”

Bente Jansen (links) en Lysanne van der Wal (rechts) met de kampioensschaal
tennis.jpg _MG_0117.jpg John Lubber voetbal 1.jpg Corinne Nugter Atletiek.JPG

Meer weten over de Saxion Talentenregeling? Download de pdf

Download

Heb je vragen over onze Talentenregeling?

Neem dan contact op met een van onze coördinatoren: