Hans van beek van Kaak Groep: 'Jezelf ontwikkelen is een eerste levensbehoefte'

Sinds september 2017 volgen enkele medewerkers van de Kaak Groep, locatie Terborg, een studie Mechatronica bij Saxion Parttime School. Directeur Hans van Beek van de high tech leverancier van hoogwaardige producten voor de bakkerijsector, legt graag uit waarom hij koos voor dit traject.

“We werken nauw met Saxion samen als het gaat om kennisontwikkeling en opleiding van medewerkers in de industriële bakkerijtechnologie. De opleidingsvraag kwam van onze HR-manager, die het contact legde met Saxion, waarop ze voorlichting bij ons hebben gegeven over de opleidingsmogelijkheden. In ons bedrijf staan techniek en innovatie voorop. Onze medewerkers zijn ons kapitaal; daar willen we in investeren. Je blijven ontwikkelen is als brood: het is een eerste levensbehoefte, voor mens en bedrijf. Het is broodnodig, nu en in de toekomst. Deeltijdonderwijs past daar prima bij.” 

De opleidingsvraag kwam van onze HR-manager, die het contact legde met Saxion, waarop ze voorlichting bij ons hebben gegeven over de opleidingsmogelijkheden.

Hans van Beek Kaak Group.jpg
Hans van Beek, directeur bij Kaak Group LinkedIn

"Je ziet snel resultaat"

Twee collega’s van de Kaak Groep zijn inmiddels bezig met de deeltijdopleiding Mechatronica. ‘Mannen van de praktijk’: niet bang om iets nieuws te ondernemen en altijd resultaatgericht. Een van hen, Bas Zeper, is mechanisch monteur op de robotafdeling. “Vanaf mijn eerste stage werk ik hier. De deeltijdopleiding past goed bij me: je combineert werk en opleiding en ziet snel resultaat, omdat de studie praktijkgericht is; het sluit dus goed aan. Mijn medestudenten komen van verschillende bedrijven; we leren veel van elkaar. Je kunt je vraagstuk inbrengen en met elkaar bedenk je een oplossing.”

Ook voor ICT en projectleiders

Directeur Hans van Beek heeft daarom alle vertrouwen in de samenwerking. “Saxion is een onderwijsinstelling die goed luistert naar de bedrijven. De lijnen zijn snel en kort, mooi dat dat zo kan. Ze brengen niet alleen theoretische kennis, maar ook praktijkgerichte expertise en mogelijkheden vanuit hun lectoraten. Er zijn volop mogelijkheden: zo hebben we een opleidingsbehoefte op het gebied van ICT-modules en zijn we in gesprek om medewerkers op te scholen tot projectleider. Onze gezamenlijke inzet is goed geschoolde, creatieve en talentvolle medewerkers voor de wereldwijde broodindustriemarkt, die over de grenzen van hun vakgebied heen durven en kunnen kijken. Klaar voor de toekomst.”