Enschede - Stadscampus
Onderwijs

Saxion-afgestudeerden goed voorbereid op arbeidsmarkt en vinden snel een baan

Leestijd Minuten

Afgestudeerden van Saxion worden tijdens hun opleiding bij Saxion goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Zij zijn tevreden over de opleiding als basis om te starten op de arbeidsmarkt en om competenties te ontwikkelen, evenals over hun voorbereiding op de beroepsloopbaan. Maar liefst 74% van de afgestudeerden van Saxion is tevreden over de huidige functie, die voor 82% op minimaal hbo-niveau is. Zij vonden sneller een baan dan de vergelijkbare groep een jaar eerder.

Dit blijkt uit de HBO-Monitor 2018 die vandaag is verschenen. De HBO-Monitor is het jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten, op verzoek van de Vereniging Hogescholen. 

Tevreden over docenten

Saxion-afgestudeerden geven in het onderzoek bovendien aan tevreden te zijn over de docenten bij Saxion. Saxion scoort met 70% ruim boven het landelijk gemiddelde (65%) als het aankomt op tevredenheid over docenten. 

Meer informatie op de website van de HBO-Monitor

Gerelateerde artikelen

OHSJ 1.jpg Corporate

Opening Hogeschooljaar Saxion 2023: een hoopvolle voedingsbodem

08 september 2023
Minister Dijkgraaf bezoekt Saxion - fotografie Carolien Abbink Corporate

Minister Dijkgraaf bedankt pabo-studenten Saxion tijdens bezoek: ‘Mooi dat jullie kiezen voor een carrière in het onderwijs’

04 september 2023
Studeren in de regio (foto: Saxion) Corporate

Anka Mulder over het rapport Elke Regio Telt: ‘Ook in Oost-Nederland moet iedereen goed en bereikbaar onderwijs kunnen volgen'