De jaren-50-woning als prototype voor CO2-neutraal wonen

De jaren-50-woning als prototype voor CO2-neutraal wonen

Leestijd Minuten

Saxion werkt, in samenwerking met Domijn en Pioneering, aan een CO2-neutrale woningvoorraad. Afgelopen dinsdag konden de prototypes worden bewonderd. Het doel van Thermisch Compartimenteren is om woningen aardgasloos en CO2-neutraal te maken.

Om te achterhalen wat de werkelijke thermische prestatie is analyseert Saxion de woningen voor en na de ingreep met behulp van metingen. Deze werkzaamheden vinden plaats wanneer de woningen weer worden bewoond en zullen zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd om de overlast voor de bewoners te minimaliseren.

De projectpartners werken in deze woningen samen aan analyses, verbeteringen en optimalisaties met als doel een mogelijke opschaling als de testen succesvol blijken.