Studenten tijdens HOI Saxion Apeldoorn
Onderwijs

Dit is het Apeldoornse HOI-bestuur van 2019!

Leestijd Minuten

Het is voor veel studenten de eerste kennismaking met Saxion, hun studiegenoten en soms zelfs met Apeldoorn: de HOI-week. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten? HOI-bestuursvoorzitter Stijn Huijsmans blikt vooruit.

(foto: HOI-week Apeldoorn 2018)

Hoi Stijn, hoe staat het ervoor?

“We moeten alleen nog wat dingen regelen. Ik heb contact met de gemeente voor de vergunning die nog rondgemaakt moet worden. Dat gaat vooral over veiligheid. Zo zijn we nog in gesprek met een bedrijf die een beveiliger levert voor de barbecue. Zij moeten een goed plan opleveren, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt.”

Vanaf wanneer zijn jullie bezig?

“We zijn in maart officieel begonnen. Toen was het bestuur echter nog niet helemaal rond, dus we zijn wel veel later dan Enschede en Deventer écht begonnen. Het scheelt dat we maar één dag hoeven te vullen, maar het is wel makkelijker als je alles eerder al kan plannen. Nu zat je er nog altijd mee dat het bestuur nog niet rond was.” 

Waar zijn jullie mee begonnen?

“Met de vergunning, al loopt dat dus nog steeds. Daarna bedachten we: wat gaan we doen? We hebben ervoor gekozen om het programma van vorig jaar over te nemen. We beginnen dus weer met de lunch en daarna gaan we een scavenger hunt doen in Apeldoorn, om de stad te leren kennen. Daarvoor hebben we opdrachten samengesteld, waarbij ze bijvoorbeeld foto’s moeten maken van bepaalde plekken of met voorbijgangers. Na al die opdrachten is er vervolgens een winnend groepje. Haha nee, studiepunten krijgen de winnaars niet. Dat zouden ze vast graag willen.”

Wat zal er anders zijn in vergelijking met vorig jaar?

“Weinig. We hebben bijvoorbeeld ook veelal dezelfde leveranciers. De barbecue zakte vorig jaar alleen een beetje in toen iedereen gegeten had, dus we proberen nu wat meer activiteiten ook tijdens de barbecue te organiseren. Dat ze spellen kunnen spelen en er iets meer beleving is.”

Hebben jullie nog meer feedback ontvangen?

“Eigenlijk alleen wat we toevallig hoorden. Via de eigenaresse van Teun, waar de afterparty is, hoorden we dat ze vorig jaar gebeld werd of ze een uur eerder open kon gaan. Verder was het meeste wel gedocumenteerd en hebben we af en toe contact gehad met het vorige bestuur. Dat hebben we allemaal meegenomen.”

De barbecue zakte vorig jaar een beetje in toen iedereen gegeten had, dus we proberen nu wat meer activiteiten ook tijdens de barbecue te organiseren, zodat er iets meer beleving is.

Stijn Huijsmans, bestuursvoorzitter van de HOI in Apeldoorn

Hoe is het voor jullie als organisatie dat je maar één dag hebt voor de introductie?

“Je moet best wel veel keuzes maken in wat je wel of niet gaat doen. Het moet natuurlijk in het programma passen. Ik denk dat ik je in twee dagen meer leuke dingen kunt doen. We wilden bijvoorbeeld lasergamen, maar dat is dan twintig minuten met de bus, dus dan ben je in totaal alweer twee uur kwijt en zoveel tijd heb je niet op zo’n dag. Je wil ook niet dat mensen constant aan het wachten zijn, dus iedereen moet wat te doen hebben. Dat is wel de grootste uitdaging. Qua organisatie is het verder hetzelfde als de andere HOI-weken, want je hebt wel veelal dezelfde materialen nodig.”

Wat kunnen we dit jaar van de HOI-week in Apeldoorn verwachten?

“Ik denk dat het een leuke dag wordt en je begint je opleiding sowieso met extra punten, omdat je al mensen kent. Je bent niet helemaal vreemd meer op je nieuwe hogeschool en je hebt iedereen al een keer gezellig meegemaakt, met een paar biertjes. Ik denk dat dat ook wel het doel is van de HOI: dat je je eerste contacten al hebt gelegd voordat je begint met studeren.”

Wat worden de hoogtepunten?

“Ik denk dat de scavenger hunt heel leuk wordt. Ik hoop op mooi weer, dat scheelt al een hele hoop. Ik denk dat je daarmee elkaar wel beter leert kennen. Ook de afterparty wordt echt een leuk feest. Dat is bij Teun, de eigenaresse heeft de hele organisatie in handen. Dat is een oud-Saxion student van Hotel Management in Apeldoorn en ze vindt het daarom leuk dat we komen. Vorig jaar was daar ook de afterparty en die was geslaagd. Iedereen die een feestje wil, kan daar terecht”

Wanneer is de dag voor jullie geslaagd?

“Als iedereen het gezellig heeft gehad en zegt: ik heb een leuke dag en nacht gehad en ik ben donderdag weer veilig thuis gekomen. Dat ze hun studiegenoten leren kennen en dat ze op maandag beginnen aan een opleiding waar ze zin in hebben, met leuke mensen bovendien.”

Hoe is het voor jullie om dit te organiseren?

“Het is af en toe wel even zoeken: hoe zit het nou precies? Ook omdat we allemaal nieuw zijn en in het begin het bestuur nog niet rond kregen. Dan was het af en toe wel een beetje van: wie moet eigenlijk wat doen? Ik denk dat het leukste nog moet komen: de dag zelf. Vanaf 19 augustus zijn we elke dag bezig om ervoor te zorgen dat alles er staat en gebruikt kan worden. De dag zelf beginnen we om zeven uur en zijn we tot ’s avonds laat bezig, om de volgende ochtend alles direct weer op te ruimen. Ik denk wel dat het een drukke dag wordt met daarna weinig slaap. 

Gaan jullie zelf ook nog wel even lekker een biertje drinken?

“Dat gaat vast goedkomen. We hebben er tot nu toe heel veel zin in. Over een paar weken moet het gaan gebeuren!”

Even voorstellen: de bestuursleden van HOI Apeldoorn

Maar wie zitten er nou in het HOI-bestuur van Apeldoorn? De bestuursleden stellen zich voor.

Inge Davina (Saxion-medewerker en deeltijdstudent Facility Management)
"Ik ben gevraagd als coördinator voor de HOI Apeldoorn. Het coördineren van de HOI is voor mij een leuke uitdaging en mooie aanvulling voor mijn opleiding! Ik leer de organisatie nog beter kennen. Ook het contact met studenten, collega’s en leveranciers spreekt mij enorm aan. En hoe leuk is het om een hele dag voor studenten te mogen organiseren waarbij gezelligheid en fun voorop staat en waardoor ze misschien wel maatjes worden voor het leven?"

Stijn Huijsmans (Security Management)
"De HOI-organisatie leek mij een leuke uitdaging om kennis te maken met het organiseren van een evenement. De HOI vond ik zelf een leuk evenement toen ik er als eerstejaars aan meedeed en vandaar dat ik mee wilde werken om de HOI in 2019 te organiseren."

Brittany Martina (Hotel Management)
"Ik heb mijn eerste schooljaar meegedaan met de HOI-dag en heb hier veel leuke herinneringen aan. Nu wilde ik achter de schermen aan het werk gaan om deze ervaring te creëren voor de nieuwe eerstejaars studenten."

Eunike Ferdinandus (Hotel Management)
"Ik heb besloten om bestuurslid te worden van de HOI omdat ik zelf niet de kans had om mee te doen aan de HOI-week in mijn eerste jaar en omdat ik wat nieuws wilde leren om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik wil kennis opdoen en een netwerk opbouwen."

 

Gerelateerde artikelen

WhatsApp Image 2019-11-25 at 13.55.33.jpeg Studentenleven

Dertig jaar Hysteria: een vriendengroep die af en toe wakker geschud moet worden

27 november 2019
Minor in Spanje #8: Doodsangsten uitstaan in het grootste pretpark van Spanje Studentenleven

Minor in Spanje #8: Doodsangsten uitstaan in het grootste pretpark van Spanje

26 november 2019
Minor in Spanje #7: Creatief griezelen tijdens Halloween in Valencia Studentenleven

Minor in Spanje #7: Creatief griezelen tijdens Halloween in Valencia