Elcin Coraklar
Onderwijs

Column: de beste studieplekken voor de laatste loodjes: Enschede, Deventer en Apeldoorn

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Het einde van het schooljaar nadert en de druk van de deadlines kan voelbaar zijn. In een periode waarin je veel moet studeren, kan het frustrerend zijn als je continu thuis of op school aan het werk bent. Studentredacteur Elçin verkent de top studielocaties in Enschede, Deventer en Apeldoorn om jou te helpen bij het vinden van de meest inspirerende plekken om te studeren.

Hogeschool Saxion is gevestigd in de bruisende steden Enschede, Deventer en Apeldoorn. Alle drie deze steden hebben zulke leuke plekken om te studeren dat je je studentenkamer er haast voor zou willen inruilen! Van gezellige cafés tot knusse hoekjes, er is altijd wel een plek te vinden om in alle rust te studeren terwijl je geniet van de levendige sfeer van jouw studentenstad! 

De 3 beste studieplekken in Enschede 

Studieplek 1: Museumcafés 
Heb je behoefte aan een omgeving die je inspireert? Probeer dan eens de museumcafés van De Museumfabriek of Rijksmuseum Twenthe. In beide cafés kun je volop profiteren van gratis wifi terwijl je smult van een heerlijke lunch of verfrissende sapjes. En het beste van alles: met je collegekaart kun je zelfs gratis toegang krijgen tot beide musea!  

Studieplek 2: Stoet 
Stoet zit in de Openbare Bibliotheek Enschede. Superhandig als je een rustige omgeving zoekt om te studeren! Het is er gezellig en er zijn genoeg stopcontacten om je laptop op te laden. Ideaal dus om even te focussen op je studie. En het is helemaal top als je liever niet in de te stille bibliotheek zit. Ze hebben ook lekkere broodjes en smoothiebowls. 

Studieplek 3: Bagels & Beans 
Een echte favoriet: Bagels & Beans is bijna overal wel bekend als een vertrouwd café om te studeren. Op het menu vind je heel veel soorten bagels en een uitgebreide selectie van thee- en koffiesoorten. Het is misschien niet de meest verrassende studieplek op deze lijst, maar we weten allemaal dat het hier heel fijn is om te studeren! 

Deventer binnenstad.jpg

De 3 beste studieplekken in Deventer 

Studieplek 1: De Bibliotheek Deventer 
De Bibliotheek in Deventer is werkelijk schitterend, één van de mooiste die je in Nederland zult vinden. Het zal een ramp zijn als we De Bibliotheek Deventer niet in dit lijstje verwerken. Je vindt hier tal van rustige plekjes om te studeren, met zowel stille hoekjes als werkruimtes. En als je even een pauze nodig hebt, kun je gewoon rondstruinen tussen de boeken en lekker ontspannen. En voor een heerlijke kop koffie of een smakelijke lunch staat er een prachtig café tot je beschikking! 

Studieplek 2: Coffee Together 
Bij Coffee Together kun je genieten van gratis wifi en comfortabele werk-, studie- of vergaderplekken op de vide. Bovendien is er een minibibliotheek en vind je gezellige hoekjes om neer te ploffen met een goed boek. Voor de echte koffieliefhebber is dit de place to be. 

Studieplek 3: Groote Poot 
Dichtbij het Grote Kerkhof bevindt zich de Groote Poot. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over het plein terwijl je rustig naar buiten staart. Of je kunt je juist terugtrekken in een knus hoekje met je kopje koffie. Verwen jezelf met een smakelijke koffie en geniet erbij van een heerlijk biologisch broodje! 

De 3 beste studieplekken in Apeldoorn 

Studieplek 1: Klein Berlijn 
Klein Berlijn is niet alleen een geweldig restaurant, maar ook een heerlijke werkplek. De inrichting lijkt op een gezellige woonkamer en heeft een rustig kleurenpalet, waardoor er een ontspannen sfeer hangt. Bovendien is de ruimte lekker ruim opgezet, kun je er tijdens het werken lunchen en na een lange dag genieten van een smakelijk diner. 

Studieplek 2: Café Guusje 
Op een fantastische locatie met een interieur dat aanvoelt als je eigen huiskamer, kun je met je laptop studeren en genieten van heerlijke koffie. Het interieur zal je zeker inspireren. Het is niet alleen een geweldige omgeving om te studeren, maar ook om te lunchen! 

Studieplek 3: Anne&Max  
Midden in het centrum van Apeldoorn, op de hoek van de Hoofdstraat en Kapelstraat, bevindt zich Anne&Max. Je kunt er genieten van een lekker kopje koffie bij het raam of je laptop openklappen aan een lange tafel. Voor de perfecte ontspanning kun je op het terras de dag afsluiten met een heerlijk glas wijn.  

Saxion Bibliotheek Enschede.jpeg

Studeren in Saxion Bibliotheek

Studeer je graag bij Saxion, dan hebben we 3 geweldige bibliotheeklocaties voor je: in Apeldoorn zijn 16 studieplekken beschikbaar, in Deventer 215 en in Enschede zelfs 300. Op saxionbibliotheek.nl vind je alle informatie over deze studielocaties.

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Tips van een student: hoe maak je de beste (last-minute) studiekeuze?

07 juni 2024
Elcin Coraklar Onderwijs

Column: je diploma is een mijlpaal, niet het eindpunt

05 juni 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Studentenleven

Column: redacteur Kiki ging op Goin': ’Perfect om vrienden te maken’