Tips meivakantie Saxion
Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

De meivakantie is in zicht! Met de komst van het warmere weer is het de ideale tijd om te ontladen van alle deadlines en te genieten van de leuke evenementen in de studentensteden. In dit artikel vind je tips voor ontspanning én voor de leukste activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn!

De lente is begonnen! De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en alle bomen en bloemen gaan weer bloeien. En, we gaan richting de zomer! Toch kan het zijn dat je even moet wennen aan deze veranderingen. In dit artikel geeft studentredacteur Elçin tips om jezelf extra in de watten te leggen tijdens de lente.  

Een andere manier om te ontspannen, is door op zoek te gaan naar leuke activiteiten of gewoon te genieten van de prachtige natuur. Er is voor elk wat wils. In dit artikel delen we een aantal leuke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de meivakantie. 

Studentenstad Enschede 
 

Bezoek de Twentsche Foodhal 

Lekker eten en drankjes doen? Dat kan bij de Twentsche Foodhal. Hier kun je genieten van een verscheidenheid aan gerechten van over de hele wereld, bereid door lokale chef-koks. Sluit je avond af met een bezoek aan een van de gezellige cafés in de binnenstad, waar je kunt genieten van livemuziek en de levendige sfeer van het studentenleven. 

RMTnext avonden bij Rijksmuseum Twenthe

Breng een bezoek aan Rijksmuseum Twenthe voor een dosis kunst en cultuur. Bij Rijksmuseum Twenthe worden er RMTnext-avonden georganiseerd waarbij verschillende thema’s tijdens de tentoonstellingen als leidraad worden gebruikt. Op 25 april staat er weer een avond gepland! Daarnaast kun je genieten van live muziekoptredens door nieuwe talenten van Artez, zijn er cocktails en speciaalbier van Stanislaus Brewkovitch aanwezig in het museumcafé. Voor studenten is de entree gratis!  

Doe mee aan de Overijsselse Parkrun  

Heb je de laatste tijd door alle deadlines het sporten laten versloffen? Dan is de Overijsselse Parkrun misschien wel precies wat je nodig hebt! Elke week wordt er een parkrun georganiseerd voor en door de lokale gemeenschap. Of je nu een sprintje trekt of rustig jogt, iedereen is welkom! Meld je eenvoudig aan en maak vanaf nu sporten tot een leuke gewoonte! 

Of je nu een sprintje trekt of rustig jogt, iedereen is welkom!

Doe mee aan de Overijsselse Parkrun

Studentenstad Deventer 


Muziekfestival Dauwpop 

Voor studenten die op zoek zijn naar een onvergetelijke muzikale ervaring tijdens de meivakantie, is Dauwpop hét festival bij uitstek. Jaarlijks trekt dit evenement duizenden muziekliefhebbers naar het sfeervolle festivalterrein in de buurt van Deventer, voor een dag vol bruisende optredens, opzwepende beats en een onmiskenbare festivalvibe. 

Zeldzaam Mooi Markt in Deventer 

In Deventer staat er op zondag 7 juli iets bijzonders te gebeuren: de Zeldzaam Mooi Markt in het Worpplantsoen. Hier vind je meer dan tien foodtrucks en kramen met lokale lekkernijen, handgemaakte items, en creatieve vondsten. Geniet van live-muziek en een ontspannen sfeer, allemaal gratis toegankelijk van 11:00 tot 18:00 uur. 

Bezoek het Speelgoedmuseum in Deventer

Het Speelgoedmuseum in Deventer verwelkomt bezoekers het hele jaar door met een indrukwekkende collectie alledaags en bijzonder speelgoed, geschikt voor alle leeftijden. Het bestaat al sinds 1932! Bezoek het museum en geniet daarna van een lekker drankje op een van de zonnige terrassen in Deventer, want het museum ligt midden in de stad! 

Hier vind je meer dan tien foodtrucks en kramen met lokale lekkernijen, handgemaakte items, en creatieve vondsten.

De Zeldzaam Mooi Markt

Studentenstad Apeldoorn 


Funzone: het leukste trampolinepark  

Dit fantastische trampolinepark in Apeldoorn biedt springers de kans om op uitgestrekte trampolinevelden te basketballen en turntrucs uit te voeren! Funzone staat open voor jumpers van elke leeftijd, dus ook voor sportieve studenten. Bij Funzone voel je je altijd thuis! 

Maaiveld Festival 

Apeldoorn staat het Maaiveld Festival op het programma, met meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows verspreid over twee dagen. Nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en kunst op unieke wijze. En het mooiste is: het is helemaal gratis! 

Park Jachtslot Het Oude Loo 

Mis de kans niet om Park Jachtslot Het Oude Loo te bezoeken, open voor publiek van 2 april tot en met 31 mei. Wandel door het park en bewonder de bijzondere huisjes met elk een eigen verhaal en geniet van de prachtige rhododendrons en azalea's! Vergeet niet om van tevoren online een entreeticket te kopen voor slechts € 2,-. 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Onderwijs

Een AI-studiecoach? ‘Dat dit nog niet bestaat?!’

29 februari 2024
Uitstelgedrag.jpg Onderwijs

Heb jij last van uitstelgedrag? Zo pak je het aan!

31 januari 2024
Elcin Coraklar (Fotografie: Patrick Ooms) Studentenleven

Column: mislukking is de beste leermeester