DETOX-challenge.png
Ondernemerschap

DETOX-challenge: Dé kick-off voor alle ondernemende studenten

Afgelopen twee dagen stond de vernieuwde 24H-challenge voor de vierdejaarsstudenten van de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) en de studenten van de minor Startup Ondernemer op het programma.

Elk semester start de ondernemende minor en het vierde jaar ORM met een 24H-challenge, die dit jaar de DETOX-challenge wordt genoemd. Het is dé kick-off voor zo’n 100 ondernemende studenten van een halfjaar ondernemen bij Saxion. De tweedaagse vond dit jaar plaats verspreid over de twee incubators START!bySaxionin Deventer en Enschede.

In verschillende groepen gingen de studenten twee dagen aan de slag met een zelf gevormde challenge, een uitdaging waar niet één pasklare oplossing voor is. Het vereiste ondernemendheid, creativiteit, doorzettingsvermogen, teamwork en lef om deze challenge tot een goed einde te brengen. 

Gedurende de challenge werden studenten geconfronteerd met een aantal verrassende elementen en kleine opdrachten. Hierdoor werden zij op andere gedachten gebracht, geïnspireerd en uitgedaagd om een onverwachte prestatie neer te zetten. Zo presenteerden zij onder andere de beste wijze lessen van succesvolle ondernemers en beklommen zij een 18 meter lange stormbaan. Met al deze opdrachten konden punten worden verdiend.

Aan het eind van de tweedaagse presenteerden de studenten hun oplossing via een pitch en mini-expositie aan de publieks- en vakjury. Het winnende team Festi-Furniturebedacht een concept om de verspilling van plastic bekers tegen te gaan tijdens festivals door er, samen met kunstenaars, ter plekke meubels van te maken. Het hele team heeft koffievouchers gewonnen van cateraar Appèl, die goed van pas komen tijdens de uitwerking van het businessconcept. 

Over de DETOX

Het idee voor deze detox is ontstaan vanuit de gedachte dat de studenten gaan beginnen aan een fase in hun opleiding die sterke focus heeft op henzelf en de persoonlijke ontwikkeling in een rijke context, hun manier van ondernemen en business ontwikkelen. De student staat centraal en niet zozeer hun opleiding. 

Om allemaal los te komen van het schoolse, de vaste structuur en de min of meer vastomlijnde kaders waarbinnen tot nu toe werd geopereerd, hebben ze deze tweedaagse ervaren. De detox wordt georganiseerd door de opleiding ORM en het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. 

Gerelateerde artikelen

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

6 juni 2019
Kjelt van den Hazel Studentenleven

Kjelt en Niels helpen het liefst heel Nederland aan een gezonde leefstijl

23 april 2019
Video: Studentondernemer Ties maakt Snapchat lenzen Onderwijs

Video: Studentondernemer Ties maakt Snapchat-lenzen