SaxCell onderzoek Smart Functional Materials Saxion
Onderzoek

Kamerlid draagt zeewierpak met SaXcell op Prinsjesdag

ChristenUnie-kamerlid Carla Dik-Faber draagt tijdens Prinsjesdag een outfit waar de SaXcell in is verwerkt. Haar outfit bestaat uit een broek en een kimono, waarin ze deze vezel combineert met zeewier.

SaXcell is een afkorting van Saxion cellulose, een innovatieve cellulosevezel geproduceerd uit katoenafval. Deze stof is ontwikkeld door het Saxion-lectoraat Smart Functional Materials en wordt gebruikt in de outfit omdat de vezel van zeewier nog niet sterk genoeg is om geweven te worden tot een stof die draagbaar is. 

De outfit van het Tweede Kamerlid is ontworpen door de Haagse designer Nienke Hoogvliet en is een statement tegen de fast fashion, oftewel het feit dat kleding tegenwoordig vaak als wegwerpartikel wordt gebruikt. 

Gerelateerde artikelen

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion Onderwijs

Video: Nieuwe rondbreimachine bij Saxion

26 maart 2019
Jan Mahy Onderzoek

‘Als het gaat om textiel en toegepast onderzoek is Saxion volstrekt uniek in Nederland’

5 maart 2019
Smart Solutions.jpg Corporate

Koning Willem-Alexander bezoekt congres 150 jaar Techniek in Twente