Oui nide iou
Organisatie

Montessorileerkrachten gezocht

Patrick Sins, Saxion
Dr. Patrick Sins Leestijd Minuten

Ons lectoraat zoekt montessorileerkrachten om deel te nemen aan het onderzoek naar executieve functies bij montessorileerleerlingen

Wat houdt het onderzoek in?

In samenwerking met de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV) en de Nederlandse Montessori Onderzoeksgroep (NMO) doet het lectoraat Vernieuwingsonderwijs onderzoek naar executieve functies. Hierbij wordt gekeken naar het verschil tussen montessorileerlingen en leerlingen uit het reguliere onderwijs. Dit onderzoek voeren we uit bij leerlingen uit groep 7 op jouw school. 

Wat betekent het voor de scholen die meedoen?

Een onderzoeker komt een dagdeel in de klas om taken bij de leerlingen af te nemen. Deze taken meten de executieve functies van de leerlingen. De leerlingen voeren de tests drie keer uit: twee keer om te oefenen en een keer voor de data. Per keer neemt dit ongeveer 10 minuten in beslag. De taken worden uitgelegd en begeleid door de onderzoeker. Aan leerkrachten van de desbetreffende groep 7 wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen voor het vaststellen van de implementatie van het montessoriconcept. Dit kost ongeveer 10 minuten. 

Alle gegevens die we verzamelen worden geanonimiseerd. De ouders van de leerlingen uit groep 7 worden via een brief over ons onderzoek geïnformeerd en gevraagd of hun kind(eren) mogen deelnemen aan de studie. De leerlingen die meedoen kunnen op elk moment hun deelname stoppen.

Interesse?

Ben je bovenbouwleerkacht en heb jij (of een collega) interesse? Of wil je meer informatie over het onderzoek? Neem dan contact op met Dinja Bruggeman, masterstudent Onderwijswetenschappen. Dit kan via mail of per telefoon (06-51 81 41 05).  

Klik hier om meer te lezen over de achtergrond van ons onderzoek. 

Patrick Sins, Saxion

Dr. Patrick Sins

Gerelateerde artikelen

Dalton laat zien wat je in huis hebt Organisatie

Column: Dalton laat zien wat je in huis hebt

22 juni 2020
Montessorischolen weer geopend Organisatie

Column: De montessorischolen zijn weer begonnen: we hebben echt wat in korte tijd voor elkaar gebokst

3 juni 2020
Betrokken bij wereldproblemen Organisatie

Betrokken bij wereldproblemen