statistics-3411473_1920.jpg
Organisatie

Infographic maken in PowerPoint

Leestijd Minuten

Voor het maken van een infographic bestaan diverse online programma’s zoals Piktochart of Canva. Heb je er wel eens aan gedacht dat het eenvoudig met behulp van PowerPoint te maken is?  

Het voorbeeld opgenomen in deze nieuwsbrief over de master Health Care & Social Work (HCSW) van de Academie Mens en Maatschappij (AMM) is middels PowerPoint gemaakt.  

Hoe begin je? 

Kies het formaat van je infographic 

Selecteer in PowerPoint boven in het menu via Ontwerpen > Diagrootte > Aangepaste diagrootte het gewenste formaat van je infographic. Je kunt het formaat geheel zelf bepalen of gebruik maken van één van de standaardopties zoals A4 of A3 formaat. 

 Selecteer de onderdelen waaruit je je infographic wilt opbouwen 

 Online zijn er allerlei gratis sjablonen en figuren te vinden zoals hier en hier die je in je infographic op kunt nemen. Voorbeelden van anderen kunnen je inspireren. 

Voorbeeld infographic template PP.JPG

Voorbeeld van een gratis template 

Kwaliteit van de afbeeldingen 

Door met vectoren te werken kun je een infographic op een groter formaat printen zonder verlies van kwaliteit. Via een site als pixabay kun je rechtenvrije afbeeldingen downloaden (eventueel door te zoeken op vectoren). 

Door het combineren van afbeeldingen, vectoren en beschikbare online sjablonen kom je al snel een heel eind in het zelf ontwerpen van je infographic.  

Tip: Ook te gebruiken als een opdracht voor studenten, bijvoorbeeld door een infographic van een onderzoek(sartikel) te laten maken.  

Foto Judith Zwerver

Judith Zwerver

Academies APO en AMM

06-23584347

Gerelateerde artikelen

Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen

07 maart 2023
wooclap - logo.png Organisatie

Wooclap: snel kennis of meningen peilen tijdens je les

31 januari 2023
Like of Cancel: waar kies jij voor? Studentenleven

Like of Cancel: wat kies jij?