Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

14-12-2020 Corona-update: Lockdown tot en met 17 januari 2021

Leestijd Minuten

Op 14 december 2020 heeft het kabinet besloten dat we opnieuw in lockdown gaan. Dit betekent voor het onderwijs dat de norm vanaf woensdag 16 december online onderwijs (op afstand) is.

Een uitzondering geldt voor toetsen die gepland zijn op locatie, praktijkonderwijs en begeleiding van kwetsbare studenten. Daarvoor blijft ruimte op onze locaties in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 17 januari 2021. 

Een groot deel van onze lessen en toetsen bieden we al online aan. Die gaan dan ook gewoon online door. De lessen die in een van de gebouwen gepland staan worden, indien mogelijk, online aangeboden. Via het rooster in Xedule en eventuele aanvullende informatie vanuit de academie worden de studenten nader geïnformeerd. 

Woensdagochtend 16 december verwachten we het lesrooster geactualiseerd te hebben voor 16, 17 en 18 december, zodat duidelijk is welke lessen in welke vorm doorgaan. Het rooster vanaf 4 januari volgt later deze week. 

Stages en onderzoeksactiviteiten 

Voor stages geldt dat studenten de regels volgen die gelden voor de sector/branche waarin stage gelopen wordt. Als die activiteiten doorgaan, kan de stage ook doorgaan. Onderzoeksactiviteiten kunnen, net als nu, alleen op locatie plaatsvinden als deze strikt locatiegebonden zijn.  

Wanneer er meer of nieuwe informatie is, hoor je dit zo snel mogelijk via een nieuwe update. 

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord. 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs