Alumnus Roel.jpeg
Business

International Business-alumnus Roel doet dit seizoen mee aan Hunted

Kiki Hannink
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Elk jaar studeren tal van studenten af bij Saxion, maar waar komen deze alumni terecht? Roel Semmekrot studeerde in 2017 af aan de opleiding International Business and Management en begon drie weken geleden aan zijn nieuwe baan bij Wunderman Thompson Commerce als Junior Client Manager. Komt hij je bekend voor? Dat kan! Momenteel is hij namelijk wekelijks te zien bij het AVROTROS-programma Hunted op NPO3. "Een super gave en intense ervaring."

Hoe heb je het ervaren om bij Saxion te studeren?

"Ik heb het studeren bij Saxion als erg leuk, persoonlijk en gezellig ervaren. Ik had een goede band met veel studiegenoten en ik spreek een aantal van hen nog regelmatig. Ook de docenten waren erg behulpzaam en wisten altijd goede voorbeelden uit de praktijk te geven. Dit maakte de lessen voor mij erg interessant. Het gaafste aan mijn studie vond ik de mogelijkheden die geboden werden om verschillende onderdelen van het curriculum in het buitenland te doen. In mijn derde jaar heb ik stage gelopen in Guadalajara, Mexico en in het laatste jaar heb ik een minor in Santiago de Chile, Chili gevolgd.  Dit zijn ervaringen waar je de rest van je leven met een grote glimlach op terugkijkt."

Wat doe je momenteel voor werk?

"Ik ben drie weken geleden begonnen als Junior Client Manager bij Wunderman Thompson Commerce, een internationaal e-commerce-adviesbureau. In deze functie ben ik de schakel tussen de klant en de rest van de organisatie. Het is mijn taak om een goede relatie met de klant op te bouwen en de behoeftes van de klant te begrijpen, om zo samen een routekaart voor een toekomstige samenwerking uit te stippelen. Het leukst aan het werk vind ik het persoonlijke contact met verschillende stakeholders, bij zowel de klant als binnen Wunderman Thompson Commerce."

Je doet ook mee aan Hunted, hoe heb je dat ervaren?

"Het meedoen aan Hunted was een super gave en intense ervaring. Het is moeilijk te beschrijven hoe het voelt om constant opgejaagd te worden door een vakkundig opsporingsteam, bestaande uit voormalig politie- en defensiespecialisten. Met name het gegeven dat je nooit weet of ze dichtbij zijn, maakt dat het echt intens en zenuwslopend kan zijn. Gelukkig deed ik het avontuur samen met een goede vriend van me, Boyd Belshof, waardoor we ook veel hebben kunnen lachen."

Door het meedoen aan Hunted kom je onderweg heel veel andere Nederlanders tegen waar je in korte tijd best veel tijd mee door brengt. Ik heb geleerd hoeveel behulpzame mensen ons land rijk is.

Waarom wilde je graag mee doen aan Hunted?

"Ik was groot fan van het programma en ben altijd in voor avontuur. Toen Boyd zag staan dat we ons konden opgeven, leek ons het een leuke ervaring om samen een poging te wagen de hunters te slim af te zijn. Bovendien heb ik vroeger ook overwogen een carrière bij de politie te beginnen en door deze ervaring ben ik toch nog met politiemensen in aanraking gekomen."

Was het programma wat je ervan verwachtte en wat heb je ervan geleerd? 

"Ja, absoluut! Het meedoen aan Hunted was echt zo spannend als ik verwacht had. Je moet wel bereid zijn om je dagelijks leven helemaal over de kop te gooien, maar dit was voor mij juist een uitdaging. Door het meedoen aan Hunted kom je onderweg heel veel andere Nederlanders tegen waar je in korte tijd best veel tijd mee door brengt. Ik heb geleerd hoeveel behulpzame mensen ons land rijk is. Bovendien heb ik geleerd te genieten van een digitale stilte, aangezien we onze mobiels en laptops hebben thuisgelaten." 

Welke tips heb je voor studenten die een mooie baan willen vinden?

"Probeer verschillende dingen uit, wees niet bang te experimenteren tijdens je stages, ga naar carrière-events, maar vooral: praat met mensen die al werkzaam zijn in het veld. Ik deed dit vroeger niet altijd even veel en hierdoor ontstond er een soort barrière in mijn hoofd tussen het academische leven en het werkveld. Door veel met mensen te praten en te zien wat er in jouw regio allemaal beschikbaar is aan werk binnen je vakgebied krijg je een beter beeld van wat je kunt en wilt doen in de toekomst."

Kiki Hannink

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Student Creator. Ze is verslaafd aan Instagram en chocolade. Een echte controlfreak die het leuk vindt om etentjes voor vriendinnen te organiseren. Ook houdt ze van mooie verhalen en droomt ze vaak weg in haar eigen sprookje.

Gerelateerde artikelen

Turan Tahmas.jpeg Business

Turan won een award met zijn leerplatform voor verpleegkundigen in opleiding

17 december 2020
Business

Alumnus Daphne werkte tijdens haar studie aan het genomineerde Cold Case-project

1 oktober 2020
Tolkamp Business

Alumnus Manon brengt sport en onderwijs samen