laptop-4932432_1280.jpg
Organisatie

Update Saxion Onderwijs Model (SOM)

Leestijd Minuten

Verschillende academies en opleidingen zijn inmiddels bezig met onderwijsontwikkelingen volgens het Saxion Onderwijs Model (SOM) of zullen hier op korte termijn mee starten. Dit gebeurt of meteen heel groots aan de hand van een herontwerp van het gehele curriculum of meer stapsgewijs door eerst ervaring op te doen met deelaspecten.

Om academies en opleidingen hier (online) bij te ondersteunen is een Toolkit Saxion curriculum op Eduxion ingericht. In deze toolkit vind je materiaal dat nodig is om onderwijs volgens het SOM te ontwerpen, ontwikkelen, uitvoeren en evalueren. Hier vind je alle basisdocumenten, handreikingen en hulpmiddelen voor de realisatie van een Saxion curriculum. De verzameling van bestanden is voor iedereen die aan de slag wil met het Saxion curriculum. Deze toolkit wordt de aankomende periode stapsgewijs aangevuld en wordt regelmatig geactualiseerd.

Of je nu al begonnen bent met de onderwijsvernieuwing of gewoon geïnteresseerd bent in de ins en outs van SOM: neem een kijkje in de toolkit op Eduxion, zet ‘m op ‘volgend’ en laat je informeren!

Tot slot wordt dit najaar het materiaal in het e-magazine ‘Aan de slag met SOM’ gepresenteerd, aangevuld met o.a. werkzame principes, mooie voorbeelden en kennisclips.

create-3026190_1280.jpg
Foto Nanneke Bakkum

Nanneke Bakkum

TLC - Adviseur Onderwijsinnovatie

088-0191228

Gerelateerde artikelen

Microfoon - bron: florantevaldez, Pixabay Organisatie

Ervaringen met podcasts in het onderwijs

20 oktober 2023
Ontwikkeltools.jpg Organisatie

Tools en methodiek voor het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs

21 juni 2023
Blendy lancering afbeelding.jpeg Organisatie

Lancering nieuwe versie van Blendy: dé website voor interactieve werkvormen