Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

14-09-2020 Corona-update: Wat te doen bij (mogelijke) besmetting?

Leestijd Minuten

Saxion volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Het is een onzekere tijd en wij vinden het belangrijk om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat we doen en welke maatregelen er zijn voor een veilige en gezonde studie- en werkomgeving.

Saxion informeert - op advies van de GGD - in het geval van een positief geteste student of medewerker de betrokkenen zo snel mogelijk. Behoor jij niet tot de betrokkenen, dan hoef je je geen zorgen te maken en zijn extra maatregelen niet nodig. 

Zoals je in een eerdere corona-update hebt kunnen lezen was bij ons vorige week de eerste melding van een student die een les heeft gevolgd bij Saxion en vervolgens positief getest is op het coronavirus.  

Met betrekking tot het coronavirus laten we ons in onze besluiten en vervolgstappen leiden door de GGD en het RIVM. We doen er uiteraard alles aan om besmettingen in onze gebouwen te voorkomen zoals looproutes, extra schoonmaak en de 1,5 meter afstand maatregel. We vragen iedereen die onze gebouwen bezoekt zich te houden aan de maatregelen, zodat het risico op besmetting zo klein mogelijk is. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je als student of medewerker niet naar onze gebouwen komt als je klachten hebt! 

Wat te doen bij (mogelijke) besmetting? 

Om voor jou duidelijk te maken wat je moet doen bij een (mogelijke) besmetting met het coronavirus hebben we een zogenaamd handelingskader opgesteld. Daarin zie je welke stappen je moet nemen als je: 

  • positief getest bent op corona 

  • gezondheidsklachten hebt die kunnen wijzen op corona 

  • in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus 

  • uit een risicogebied komt 

Tekst gaat verder onder de afbeelding 

Klachten? 

Blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest. Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Je kunt op 2 manieren een afspraak maken.  

  1. Bel voor een afspraak met (0800) 12 02 (van 8.00 – 20.00 uur). Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand (staat o.a. op je ID-kaart).  

  1. Of maak online een afspraak via www.coronatest.nl (je logt in met je DigiD).  

Voor algemene vragen en antwoorden over het coronavirus verwijzen wij je naar de website van het RIVM. Heb je vragen over de test en quarantaine, kijk dan op de website van de GGD. 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs