Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

22-01-2021 Corona-update: Toetsen op locatie en avondklok

Leestijd Minuten

De komende weken is het weer toetsperiode bij Saxion. Hoewel we in een lockdown-situatie zitten, zijn toetsen fysiek op locatie in het hbo, net als in het mbo en wo, nog steeds toegestaan. Dit is zo, omdat de regering het belangrijk vindt om studievertraging te voorkomen.

Als Saxion volgen we dit beleid en we hebben de toetsen, volgens de nu geldende richtlijnen en uitzonderingen, daarop ingepland. We zijn ons ervan bewust dat dit wat onrust teweeg kan brengen. Mogelijk heb je ook het krantenartikel in de Tubantia hierover gelezen. 

Toetsen kwartiel 2 

Wanneer een student of medewerker voor een toets fysiek op een Saxion-locatie moet zijn, kunnen ze ervan uitgaan dat dit veilig gebeurt. Alle geplande toetsen kunnen doorgaan binnen de nu geldende wettelijke kaders en richtlijnen. De lokalen zijn zo ingericht dat 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden, we spreiden grote toetsen op verschillende plekken in het gebouw, de toetscapaciteit is gemiddeld tussen de 10 en 20 studenten per lokaal en de richtlijnen voor toetsen in het gebouw worden vooraf met de studenten gedeeld, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden. Hier vind je nogmaals de huidige coronarichtlijnen binnen Saxion. Mocht een student klachten hebben dan is het advies om niet naar de toets te komen en gebruik te maken van de derde toetsgelegenheid die dit jaar extra voor alle studenten wordt georganiseerd. 

Het kan zijn dat academies alsnog besluiten om fysieke toetsen om te zetten naar online. Als dit het geval is, worden studenten daar door hun opleiding over geïnformeerd. 

Avondklok 

Vanwege de aangekondigde avondklok die vanaf aanstaande zaterdag ingaat om 21.00 uur, hebben we het toetsrooster in overleg met alle academies aangepast met eindtijd 20.00 uur. Dit is inclusief toetstijdverlenging. Hiermee faciliteren we studenten en medewerkers die voor een toets op locatie zijn om op tijd, voor de avondklok, thuis te zijn. Op deze manier is in de meeste gevallen geen verklaring nodig. Mocht je toch in de knel komen met je reistijd, dan kun je hier een ‘Eigen verklaring avondklok’ downloaden als bewijs dat je voor een toets op locatie moest zijn. 

Rooster kwartiel 3 

Tot nu toe is er gecommuniceerd dat de lockdown tot 8 februari duurt. Dat betekent dat er, als de lockdown wordt opgeheven, in kwartiel 3 weer fysiek onderwijs mogelijk is. Dat is op dit moment ook zo ingeroosterd. Het rooster voor kwartiel 3 komt volgende week beschikbaar en passen we nog niet aan. Wel denken alle academies na over een alternatief plan voor als de lockdown wordt verlengd. Wanneer dat het geval is zullen we de roosters aanpassen. In de persconferentie van 2 februari zal waarschijnlijk bekend worden of de lockdown nog verlengd wordt. 

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord.

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs