d880x320.jpeg
Onderwijs

Masterstudent Rieke Lotte Menting: kruisbestuiving tussen Leiden en Saxion

Leestijd Minuten

Er is steeds meer sprake van kruisbestuiving tussen de Leidse Faculteit Archeologie en de opleiding Archeologie van Hogeschool Saxion. In een serie interviews belichten we de inspirerende samenwerkingsverbanden, nieuwe onderwijsinitiatieven en mooie projecten die hieruit voortkomen. We spreken met Rieke Lotte Menting, die na haar bachelor bij Saxion in Leiden archeozoölogie ging studeren.

Praktijkervaring

Na even Business en Japans gestudeerd te hebben in Maastricht, kwam Rieke Lotte tot de slotsom dat ze beter matchte met archeologie, gezien haar fascinatie voor geschiedenis. Ze koos voor de HBO-opleiding bij Saxion. ‘In eerste instantie was ik van plan om na het behalen van mijn Saxion propedeuse voor een universitaire opleiding in de archeologie te gaan, maar uiteindelijk besloot ik dat het goed zou zijn om eerst veel praktijkervaring op te doen.’ 

Na het afronden van de bachelor Archeologie bij Saxion schreef ze zich alsnog in voor een universitaire master in de archeologie, en wel in Leiden. ‘Dit was een opleiding die me intrigeerde. De combinatie met een pre-master was voor mij ook interessant. Bovendien studeert mijn vriend in Rotterdam.’

Lees het volledige interview op de website van de Universiteit van Leiden.

 

Gerelateerde artikelen

Archeologie drone.png Onderwijs

Archeologie-studenten zoeken met drones naar verdwenen boerderij: ‘We hikken tegen een derde revolutie aan’

22 juni 2021
Grafheuvel Onderwijs

Virtueel grafheuvels bouwen op de Veluwe: ‘Brengt een stukje extra beleving’

19 april 2021
d880x320.jpeg Organisatie

Archeoloog Jeroen Oosterbaan: kruisbestuiving tussen Leiden en Saxion