Tess
Business

Alumnus Tess liet zich niet afschrikken door de wettenbundel en is nu advocaat

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Tess Oude Veldhuis rondde in 2012 de Hogere Juridische Opleiding af (nu HBO-Rechten) en werkt inmiddels als advocaat bij Haafkes, Nijkamp & Van Gurp Advocaten. Ondanks dat ze in het eerste jaar, na het zien van de wettenbundel, nog even twijfelde of ze de juiste studie had gekozen, behandelt zij tegenwoordig zaken die te maken hebben met het personen- en familierecht. “Het is fijn om als advocaat het verschil voor je cliënt te kunnen maken.”

Hoi Tess, waar werk je precies?

“Op dit moment werk ik bij Haafkes, Nijkamp & Van Gurp Advocaten te Hengelo. Binnen dit kantoor zijn zes advocaten werkzaam.”

Hoe ben je daar terechtgekomen?

“Nadat ik mijn hbo-opleiding bij Saxion had afgerond, ben ik gestart met het schakelprogramma Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarna heb ik de master Burgerlijk Recht gevolgd en die in 2015 succesvol afgerond. Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met de advocatuur. Ik heb ervaring opgedaan als juridisch medewerker binnen een kleine praktijk. In 2016 kreeg ik de kans om te starten aan de Beroepsopleiding Advocaten. Tijdens de beroepsopleiding heb ik twee jaar later de overstap gemaakt naar mijn huidige kantoor. In 2019 heb ik mijn stageverklaring in het kader van de Beroepsopleiding Advocaten ontvangen en mocht ik aan de slag als advocaatmedewerker.”

Wat is je functie?

“Als advocaat behandel ik met name zaken die betrekking hebben op het personen- en familierecht. Daarbij valt te denken aan echtscheidingen, verbrekingen van samenlevingen, boedelverdelingen, het opstellen van een ouderschapsplan, alimentatieregelingen, geschillen omtrent het ouderlijk gezag, omgangsregelingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. Daarnaast behandel ik strafzaken.”

Hoe ga je dan te werk?

“Voor aanvang van de zaak plan ik standaard een intakegesprek met de cliënt. Ik bespreek in dat gesprek de wensen van de cliënt en bekijk wat ik voor de cliënt kan betekenen en op welke wijze we het doel kunnen bereiken. Ik voorzie cliënten van advies en correspondeer met wederpartijen en overige betrokkenen. Soms is het mogelijk dat partijen gezamenlijk tot een regeling komen. In dat geval worden de afspraken vaak schriftelijk vastgelegd. Helaas is dit niet altijd mogelijk en voer ik ook regelmatig procedures. In het kader van de procedures stel ik processtukken op en natuurlijk sta ik cliënten bij ter zitting.“

Mijn verdere carrière in de advocatuur zie ik positief tegemoet. Wellicht dat zich in de loop van de jaren een mooie kans voordoet om partner te worden.

Alumnus Tess Oude Velthuis over haar toekomst

Wat vind je het leukste van je werk?

“Het is fijn om als advocaat het verschil voor je cliënt te kunnen maken. Ik vind het leuk om voor de belangen van mijn cliënten op te mogen komen.  Mijn doel in mijn werkzaamheden als advocaat is het behalen van het beste resultaat voor mijn cliënten.“

Wat zijn jouw doelen?

“Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Deze maand start ik dan ook met de specialisatieopleiding personen- en familierecht. Hierdoor word ik aspirant-lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators, kortweg de vFAS. Leden van de vFAS zijn niet alleen gespecialiseerd familierechtadvocaat, ze zijn ook opgeleid tot scheidingsmediator. Mijn doel voor de komende drie jaren is het met goed gevolg afronden van deze opleiding. Mijn verdere carrière in de advocatuur zie ik positief tegemoet. Wellicht dat zich in de loop van de jaren een mooie kans voordoet om partner te worden.”   

Wat is je het meest bijgebleven uit je Saxion-tijd?

“Mijn eerste kennismaking met de wettenbundel tijdens het vak Inleiding Recht. Heel even heb ik getwijfeld of ik wel aan de juiste studie was begonnen. Los daarvan heb ik bij Saxion een superleuke tijd beleefd. Er hing altijd een prettige sfeer en er was voldoende tijd voor gezelligheid met medestudenten.”

Welke tips heb je voor studenten die ook een mooie baan willen vinden?

“Geniet van je studententijd. Maak gebruik van de mogelijkheden die je geboden worden om kennis te maken met het werkveld. Sta open om verschillende ervaringen op te doen en volg je ambitie.”

Wil jij ook op juridisch vlak het verschil maken voor mensen?

Kom HBO-Rechten studeren bij Saxion!
Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Kirsten Veltmaat Onderwijs

De lessen van Kirsten tijdens haar moeizame zoektocht naar een leuke baan: ‘Ik heb me niet laten leiden door angst’

15 mei 2024
Tijmen Sissing Ondernemerschap

Tijmen ging viral als Trashpacker: ‘Ik probeer met alles wat ik doe mensen te inspireren’

06 mei 2024
Denise Brands Ondernemerschap

Denise studeerde Fysiotherapie en is dierenfysiotherapeut: ‘Het voelt als een samenwerking tussen mij en het dier’