Julian
Ondernemerschap

FC Twente-liefhebber Julian wil met Tukker Schnaps Twente op de kaart zetten

Als fanatiek FC Twente-supporter startte Julian vorig jaar zijn eigen onderneming in Tukker Schnaps: een shotje likeur bedoeld als leuke en vooral lekkere toevoeging bij een feestje of voetbalwedstrijd. Julian volgt de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement en tijdens zijn tweede studiejaar ontdekte hij op welke manier ondernemen, zijn passie voor de club én studie perfect te combineren is.

Hoi Julian, wat bied je precies aan met Tukker Schnaps?

“Tukker Schnaps is een vanillelikeur ontwikkeld voor de horeca, slijterijbranche en voor alles en iedereen rondom de voetbalclub FC Twente. De schnaps hebben een alcoholpercentage van 14,5% en worden gemaakt met alleen echte vanillestokjes om de likeur op smaak te brengen. In tegenstelling tot veel andere likeuren worden er dus geen kunstmatige, chemische aromaten gebruikt. Tukker Schnaps komt in flessen van 700ml, zakflacons van 200ml en in shotjes van 20ml verpakt in shotboxjes van 15 stuks.”

Hoe en wanneer ben je begonnen met deze onderneming?

“Ik ben met Tukker Schnaps begonnen tijdens de ondernemerslijn van mijn opleiding in het tweede jaar. Het idee is ontstaan toen ik naar een wedstrijd van FC Schalke 04 in Duitsland ging. Ik zag dat de supporters daar allemaal Schalke Schnaps dronken en ik dacht bij mezelf: waarom heeft FC Twente nog niet zoiets?”

Waarom wilde je graag beginnen met Tukker Schnaps en waarom past dit zo goed bij jou?

“Ik wilde altijd al wat voor mezelf beginnen en ik ben fanatiek FC Twente-supporter. Op deze manier kan ik ondernemen en mijn producten verkopen aan mensen die dezelfde passie en interesse hebben. Met Tukker Schnaps hoop ik de Tukker een leuke toevoeging te bieden bij feestjes, FC Twente-wedstrijden of gewoon in de huiskamer. Daarnaast kan ik studie en ondernemen mooi combineren. Volgend studiejaar kan ik afstuderen binnen mijn eigen bedrijf met het uitstroomprofiel Scale-Up. Hierbij moet ik met een vernieuwend businessmodel komen binnen mijn eigen bedrijf. Ik heb hiervoor al een heel mooi idee, maar dat houd ik nog even geheim...”

Het zou geweldig zijn als Tukker Schnaps verkrijgbaar wordt in populaire buitenlandse vakantiebestemmingen.

Julian over een van zijn ambities met Tukker Schnaps

Waar liep je zoal tegenaan tijdens het opzetten van je onderneming?

“Ik vond het erg lastig om potentiële klanten, bijvoorbeeld slijterijen, uit het niets te bellen en te vragen om een afspraak. Ik stelde het telkens uit. Na een tijd kreeg ik de tip om eerst een mailen te sturen met de vraag of diegene tijd had om even te bellen om een afspraak te maken. Op 9 van de 10 e-mails kreeg ik een positieve reactie en op dat moment werd ik eigenlijk verplicht om te bellen.”

Wat is je doel met Tukker Schnaps?

“Mijn doel is om Tukker Schnaps hét drankje van Twente te maken!”

Heb je ook ambities om (inter)nationaal te groeien tot een groot en professioneel bedrijf?

“Ik hoop Tukker Schnaps uiteindelijk zo groot te maken dat ik er Twente mee op de kaart kan zetten en het in ieder geval door heel Nederland kan gaan verkopen. Het zou helemaal geweldig zijn als het verkrijgbaar wordt in populaire buitenlandse vakantiebestemmingen onder Nederlanders, bijvoorbeeld in Oostenrijk bij de Après-ski of in Chersonissos.”

Heb je tips voor studenten die ook willen ondernemen?

“Ga het gewoon doen! Als je een idee of droom hebt dan kun je die werkelijkheid maken, niet als je het hoopt of wenst, maar als je diep van binnen echt van overtuigd bent. Verzamel een netwerk van de juiste mensen om je heen en vraag om hulp, je zult zien dat mensen je willen helpen.”

Gerelateerde artikelen

Ondernemen tijdens je studie: wat zijn de mogelijkheden bij Saxion? Ondernemerschap

Ondernemen tijdens je studie: wat zijn de mogelijkheden bij Saxion?

26 oktober 2021
Mathe.jpg Ondernemerschap

Van meubelzaak naar meubelmerk: Mathé wil het voorbeeld zijn in de meubelbranche

22 september 2021
Extra_Saus_Saxion_Website_6mb.jpg Ondernemerschap

Mel en Marije bieden ondernemingen iets extra’s met Extra Saus