Tim van Ophem
Organisatie

Trajectbegeleider met arbeidsdeskundige verdieping

Leestijd Minuten

Tim van Ophem werkt als trajectbegeleider bij de Gemeente Amersfoort waar hij mensen vanuit de bijstand naar werk begeleidt. Hij had behoefte aan meer kennis over re-integratie. De Gemeente had al ervaring met Saxion en dus was de stap naar de opleiding Arbeidsdeskundige bij Saxion snel gemaakt. Tim: “Het programma sprak me aan en de tijdspanne van 10 maanden kwam me ook goed uit.”

Individueel vak

“Ik wilde graag meer weten over hoe je de belasting en belastbaarheid van mensen kunt meten. Dat doe ik in mijn huidige functie al, maar ik had behoefte aan meer handvatten. Die heb ik tijdens de opleiding gekregen. Vakinhoudelijk zijn de docenten sterk en ook praktijkgericht. Daarnaast heb ik veel opgestoken van mijn medestudenten. Arbeidsdeskundige is toch een zeer individueel vak. Je hoort nu van anderen hoe bepaalde zaken binnen andere organisaties worden aangepakt. We hebben ook veel samen geoefend en dat beklijft bij mij dan beter dan alleen de theorie. "

Koppeling theorie en praktijk

“Daarnaast hebben we met trainingsacteurs geoefend, dat werkt echt heel goed. Op die manier word je ook op het final assessment voorbereid. Wederom een mooie koppeling tussen theorie en praktijk. En handig voor de deelnemers die niet alle onderdelen binnen hun stageplek konden toepassen. Het final assement moet ik overigens nog doen, ik hoop de opleiding voor de zomervakantie af te ronden.” 

Binnen Gemeente oppakken

“We zijn afgelopen oktober met een flinke groep begonnen, maar gaandeweg zijn er ook een aantal afgevallen. We zijn nu nog met z’n zevenen. Dat zal ook met de huidige omstandigheden te maken hebben gehad. We hebben de opleiding grotendeels online gedaan. En hoewel ik erg positief over de docenten ben, ben ik dat minder over het online systeem waar we mee werken. Dat is toch enigszins verouderd. Niettemin ben ik blij dat ik de opleiding heb gedaan. Mijn eigen functie wordt straks trajectbegeleider met arbeidsdeskundige taken, dus ik mag het meteen binnen de Gemeente verder oppakken.” 

Gerelateerde artikelen

Drie deeltijders voor glazen gebouw Organisatie

Focus toezichthouder verschuift van winst naar betekenis

14 juli 2021
Jobcoach cursus werkgelukdeskundige Organisatie

Anoushka van Bemmel draagt bij aan werkgeluk bij ROC Nijmegen

15 juni 2021
Business

Alumnus Inge is HR-manager bij Nedap en voerde sollicitatiegesprekken op Lowlands