running-4782722_1920.jpg
Studentenleven

Blijf fit naast je werk en studie, deze opties zijn er

Maikel Boelema
Maikel Boelema Leestijd Minuten

Je kent het wel. De hele dag ben je druk aan het werk en als je thuis komt moet je in de avonduren ook nog studeren. Je tijd is kostbaar en de dagen vliegen voorbij. Maar het is belangrijk om fit te blijven. Zo behoud je je focus en krijg je weer nieuwe energie om er tegenaan te gaan. In dit artikel geven wij je 5 tips om fit te blijven naast je werk en studie.

1. Lunchwandeling
Iedere dag een half uur bewegen is de norm. Met een lunchwandeling ben je zo een half uur onderweg. Neem je boterham mee op de hand en trek de frisse buitenlucht in. Een ideaal moment om even je gedachten vrij te maken. Loop een rondje door de wijk of maak een wandeling door een nabijgelegen park. Na de wandeling voel je je een stuk opgewekter en vol nieuwe energie om verder te gaan met je werk en/of studie.

2. Hardlopen
Ben je iets te fanatiek om te gaan lopen en wil je iets actievers? Dan is hardlopen een logische keuze. Zet je favoriete muziek op en voor je het weet loop je binnen no-time aan aantal kilometers hard. Niet alleen een goede reden om naar buiten te gaan, maar je werkt tegelijkertijd ook nog eens aan je conditie. Een win-win situatie dus om fit te blijven. Ben je geen ervaren hardloper? Begin dan met een klein rondje van 3 kilometer en breid dit rondje steeds verder uit. Stel jezelf doelen om het hardlopen leuk en uitdagend te houden. Loop jij straks de 10 kilometer tijdens de marathon of misschien wel de halve óf hele? Kortom, hardlopen is een ideale bezigheid om fit te blijven naast je werk en studie.

3. Fitness oefeningen
Bij fitness denk je al snel aan (dure) sportscholen waar iedereen badend in het zweet staat te zwoegen om zo sterk en fit mogelijk te worden. Dat niet iedereen zich hier comfortabel bij voelt is logisch, maar ook thuis kun je aan de slag met diverse oefeningen. Zonder dat je hiervoor dure apparaten of benodigdheden voor nodig hebt. Er zijn tegenwoordig vele (gratis) apps te downloaden waarmee jij fit kunt worden. Op basis van jouw eigen lichaamsgewicht, of met behulp van weerstandselastieken, kun jij aan de slag in jouw eigen fitnessstudio! Wil jij werken aan een strakkere buik, dan doe je oefeningen gericht op je buikspieren. Heb je liever sterkere benen en armen, dan zijn push-ups en squads oefeningen die je voorbij zult zien komen. Je zult merken dat je na verloop van tijd sterker en fitter wordt.

4. Pak de fiets
Tegenwoordig heeft iedereen bijna wel een auto (of meerdere) voor de deur staan. Enorm luxe natuurlijk, maar niet altijd even goed voor je fitheid. Met een auto voor de deur ben je toch snel geneigd om deze te pakken als je ergens naartoe moet. Pak voor de verandering eens de fiets. Vooral in de stad ben je vaak nog sneller op je bestemming ook. Daarnaast is het beter voor je portemonnee, het milieu én ben je ondertussen ook nog eens lekker in beweging. Drie vliegen in één klap dus zelfs! Heb je (nog) geen elektrische fiets? Informeer dan eens bij je werkgever of er een fietsplan is. Want met een elektrische fiets wordt fietstochtje nog leuker en makkelijker!

5. Eet en drink gezond
Fit worden en blijven heeft niet alleen te maken met bewegen en/of sporten. Ook wat je drinkt en eet speelt een grote rol in hoe fit jij je voelt. Zorg ervoor dat je per dag twee stuks fruit eet en daarnaast twee liter water drinkt. Fruit zorgt voor de broodnodige vitamines en water zorgt ervoor dat je afvalstoffen uit je lichaam verdreven worden. Eet daarnaast gevarieerd en gezond. Wissel aardappelen af met rijst of pasta en wissel je stuk vlees eens in voor vis of vegetarisch. De voedingsstoffen die je binnenkrijgt dragen bij aan hoe jij je voelt en aan je fitheid. Combineer je gezonde en gevarieerde voeding met bewegen en je hebt de perfecte ingrediënten voor een gezonde en fitte leefstijl.
 

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden

Kom op 27 oktober naar onze online voorlichtingen of op 3 november naar de walk & talk. Maak kennis met jouw favoriete opleiding(en), stel vragen aan docenten en studenten of raak in gesprek met studentvoorlichters. Hét ideale moment om de deeltijdopleiding te vinden die bij jou past!

Meld je aan!
Maikel Boelema

Maikel Boelema

Maikel is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion en schrijft artikelen voor de Saxion-kanalen. Het creëren van inspirerende content is zijn passie. Naast zijn werk vind je hem op het voetbalveld of op reis ergens ter wereld. Zijn motto? Pluk de dag: live today, dream about tomorrow.

Gerelateerde artikelen

Deeltijd studente met kop koffie op een bank Open avond

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?

22 oktober 2021
Twee deeltijd studenten in techniek lab Open avond

Wat is het verschil tussen deeltijd en voltijd?

15 oktober 2021
PHOTO-2021-10-14-16-31-00.jpg Open avond

Deeltijdstudent Bo vertelt over timemanagement