Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

04-01-2022 Corona-update: Hoger onderwijs langer dicht

Leestijd Minuten

Gisteren heeft het demissionaire kabinet besloten dat het hoger onderwijs volgende week nog gesloten blijft. Dit betekent dat de huidige maatregelen van kracht blijven tot en met het volgende weegmoment op 14 januari. Om allerlei wijzigingen in het rooster te voorkomen, nam Saxion al voor de kerstvakantie het besluit om tot dat moment het onderwijs online te plannen, met uitzondering van toetsen op locatie, praktijkonderwijs en begeleiding van kwetsbare studenten.

De aankondiging van de derde lockdown was al een tegenvaller, evenals het huidige besluit om de maatregelen te verlengen. Het College van Bestuur heeft begrip voor het besluit, maar maakt zich zorgen over de gevolgen voor studenten: ‘Via de Vereniging Hogescholen zullen we met klem het belang van fysiek onderwijs voor onze studenten onder de aandacht blijven brengen bij de politiek. De gevolgen van langdurig thuiszitten, zowel voor onze studenten als medewerkers, zijn groot. Dit realiseren wij ons ten zeerste’.  

Ondersteuning bij verzorgen online lessen 

Omdat het onderwijs nu vooral online wordt aangeboden, herhalen we nogmaals dat er op Eduxion, ons kennisplatform onderwijs, informatie staat en materialen te vinden zijn voor het verzorgen van de online lessen. Via de toolkit blended en online onderwijs vind je instructiematerialen en er is ook een inloopspreekuur online onderwijs.  

Basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang vanaf volgende week weer open

Vanaf volgende week gaan de basisscholen en middelbare scholen weer open. Dit geldt ook voor de buitenschoolse opvang (BSO). We hopen dat dit vooral voor medewerkers met kinderen meer balans zal geven in de thuissituatie. 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs