minor startup ondernemer
Organisatie

Eli Wijfjes wint Dragons' Den minor Startup ondernemer

Leestijd Minuten

Donderdag 23 december was het zover: de finale van de Dragons’ Den. Tijdens deze zinderende ontknoping presenteerde de vijf minor-ondernemers met het beste idee hun startup aan een vakkundige jury. De spanning was zelfs door het scherm goed voelbaar bij de deelnemers. De jury wist de moeilijke beslissing te maken en koos uiteindelijk voor Vroege Vogeltjes van Eli Wijfjes als winnaar.

Vroege Vogeltjes 

Vroege Vogeltjes biedt een oplossing voor slaapproblemen bij kinderen. Bestaande uit een alles-in-1 kit met wetenschappelijke inzichten, vertaald naar praktische tips en tools. En een platform om een slaapcoach in te schakelen. De kit bevat een slaaptrainer, stickerbeloningsprogramma, slaapdiploma en meer. 

Er is veel wetenschappelijke kennis over slaap, ik vind dat dit laagdrempelig toegankelijk moet zijn voor alle ouders die de slaap van hun kind als een uitdaging zien.

Eli - Vroege Vogeltjes

Jurylid Jorieke: ‘’Het is altijd een spannend moment. Maar we hebben unaniem gekozen voor Vroege Vogeltjes van Eli Wijfjes. Vandaar dat we weinig vragen hadden na je pitch. Het was gewoon een duidelijk verhaal en goed opgezet. Je speelt goed in op de behoefte van de markt. Je hebt een topproduct, mooi hoe je dit hebt gedaan. We zijn benieuwd naar de slaapcoaches die je toevoegt en hoe de community er dan uitziet. Nog een tip: Hoe ziet de structuur van je organisatie eruit in de toekomst? Goed om daar een roadmap voor te maken.’’  

De jury lette vooral op haalbaarheid in combinatie met enthousiasme. De bewuste en onbewuste factoren. Bewuste factoren als: speelt het product in op de markt, is de markt verzadigd? Maakt het idee impact? En wie kan zijn of haar idee het beste omzetten in een haalbaar en schaalbaar concept. Onbewuste factoren als: wie heeft het juiste enthousiasme en kan dit goed overbrengen.  

Deelnemers

De vijf finalisten kwamen voort uit verschillende groepen van de Minor Startup Ondernemer. Iedere ondernemer heeft een pitchdeck ingeleverd over de onderneming waar ze gedurende de minor (verder) vorm aan hebben gegeven. Hieruit nomineerden de coaches de tien beste pitches. De jury heeft hier uiteindelijk een top vijf uit opgesteld die tijdens de finale hun bedrijf mocht presenteren.  

De overige finalisten waren:  
Jamey Hormes - JoJa Protein Machine 
Het idee gaat over oplossingen bieden voor (sportorganisaties). Waarbij we het verkopen van shakes laagdrempelig willen maken en het proces automatiseren (machines). Ze moeten 24/7 inzetbaar zijn (trend) en gemakzucht creëren. 

Maureen Testroet - Comfydays Underwear 
Het concept is gefocust op lingerie met een sexy look en een comfy feeling. Twee pasvormen bh’s, twee pasvormen slips, verschillende maten en vier kleuren. 

Johanne Dekker - Wonder Wereld 
Wonderlijke cadeautjes met een zelfgeschreven gedicht. Alles wordt zo duurzaam en sociaal mogelijk gemaakt. Pakketjes kunnen bestaan uit wonderchocolade, wonderthee en gemaakt worden met een thema. Bijvoorbeeld voor sinterklaas.  

Rob Ambergen en Matthew Peters - E-stepmagazijn.nl 
Een website met vervangende onderdelen van elektrische steps. Hierbij willen we het zelf repareren van de elektrische step toegankelijker maken voor de particulier en een platform creëren voor lokale ondernemers om hun diensten aan te bieden. 

Eli dragons den.jpg

Finale

Door de geldende maatregelen was het deze editie niet mogelijk om het evenement fysiek te laten plaatsvinden. Dit was voor de minor studenten geen probleem. Ze wisten de juryleden online met passie en enthousiasme omver te blazen.  

Iedere finalist had 5 minuten de tijd om zijn/haar bedrijfsidee te presenteren aan de juryleden. De vakkundige jury bestaande uit Jorieke Adolfsen (Novel-T), Joost Lansink (Innomads), Wim Luimes (Scherpzicht BV) en Oscar Dragt (the BrainBox/Qredits) stonden voor een zeer lastige keuze.    

Na een bondig juryoverleg sloten de juryleden weer online aan bij het evenement. Hier moesten de finalisten nog even in spanning wachten.  

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt voorzagen de juryleden de minorstudenten tijdens een interactieve sessie van geweldige feedback. Het was een mooi moment. Niet alleen de finalisten maar ook de andere minorstudenten hadden de mogelijkheid om tips en tricks te ontvangen.  

minor startup ondernemer

Minor Startup Ondernemer 

De minor Startup Ondernemer is bedoeld voor ondernemende en ambitieuze studenten die topondernemers willen worden. Studenten leren om hun idee voor een onderneming om te zetten in een toekomstgericht bedrijf of om hun huidige onderneming naar een hoger niveau te brengen. 

Studenten leren door te doen en zijn twintig weken actief bezig met hun onderneming en vaardigheden als ondernemer. Daarnaast biedt de minor verschillende activiteiten aan; gastlessen, coachgesprekken, workshops, netwerkbijeenkomsten, Startup Cafés. Allemaal bedoeld om te kunnen excelleren als ondernemer. 

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Onderzoek

Duurzaam ondernemerschap voor studenten én docenten

12 maart 2024
Ondernemerschap

Werkgeluk bij Fast Forward traineeship: trainees Sanne en Stijn zijn enthousiast