goede voornemens voor 2022
Studentenleven

Studenten opgelet: goede voornemens voor 2022

Extra Saus: Mel en Marije
Extra Saus: Mel en Marije Leestijd Minuten

Goede voornemens, we kunnen er niet omheen. Om je een beetje opweg te helpen hebben wij er vijf voor je op een rij gezet. En dit jaar geen smoesjes, deze zijn ook voor jou makkelijk haalbaar, écht. Waar ga jij mee aan de slag in 2022?

1. Ochtendroutine 

Door de zoveelste lockdown zijn we ons ritme behoorlijk kwijt geraakt. Want eerlijk: hoe vaak volg jij een college vanuit je bed in je pyjama? Chill, maar het zorgt er wél voor dat je sneller een sleur terecht komt. Sta iedere dag rond dezelfde tijd op, kleed je leuk aan, doe je haar en maak je op. Hierdoor sta je ‘aan’.

2. Niet meer snoozen

Heb jij de wekker vanmorgen tig keer uitgedrukt voordat je uit bed kwam rollen? Echte snoozers blijven het liefst zolang mogelijk liggen. Probeer in het nieuwe jaar wat vaker vroeg naar bed te gaan. Zo wordt het makkelijker om op te staan en ben je gedurende de dag een stuk productiever. 

Tip 1: reken geen extra tijd om te snoozen en zet zet je wekker zo laat mogelijk.

Tip 2: leg je telefoon of wekker niet binnen handbereik, dan moet je wel opstaan! 

3. Beter plannen

Vanuit huis studeren vergt extra discipline. Start het nieuwe jaar daarom met het goede voornemen om een planning bij te houden. En nu écht. Wanneer je het onder de knie hebt, geeft het namelijk meer rust en ruimte in je hoofd. Begin klein en houdt bijvoorbeeld dagelijks een to-do lijstje bij: niks geeft zo’n voldaan gevoel als afvinken. Plan niet alleen school gerelateerde taken in, maar houd ook tijd vrij voor een Netflix-avond. 

4. Minder alcohol, meer water 

Doe jij mee aan Dry January? Een maand lang geen alcohol om het nieuwe jaar nuchter te beginnen. Een flinke uitdaging voor menig studenten, dat weten we, maar het zorgt er uiteindelijk voor dat je behoefte aan alcohol afneemt. Maak er een weddenschap van met je familie of huisgenoten en beloon jezelf als het is gelukt. Probeer er meteen een gewoonte van te maken om meer water te drinken. Scoor een leuke bidon en zet ‘m standaard naast je laptop. Wedden dat je die twee liter per dag makkelijk haalt? 

5. Move that body

Meer bewegen staat met stipt op nummer één als het gaat om populaire goede voornemens. En misschien wel belangrijker dan ooit. Door gesloten sportscholen, afgelaste trainingen en online lessen zijn we nog minder gaan bewegen dan we al deden. Op zoek naar een goed alternatief om alsnog te kunnen bewegen is daarom een super goed voornemen. Maak een mini-sportschool op je kamer, probeer een online yogales of ga vaker voor je 10.000 stappen doel. 

Extra Saus: Mel en Marije

Extra Saus: Mel en Marije

Naast hun studie Creative Business bij Saxion runnen Mel en Marije een eigen onderneming. Ze maken grafische uitingen, ontwerpen huisstijlen en schrijven teksten. Het maken van mooie dingen is hun passie. In hun vrije tijd zijn ze het liefst met vrienden of opzoek naar interieurparels.

Gerelateerde artikelen

Campus Deventer Persbericht

Saxion krijgt 600.000 euro voor onderwijsinnovatie uit het Comeniusprogramma

24 mei 2022
Campus Deventer Corporate

Saxion ontvangt 600.000 euro voor onderwijsinnovatie

24 mei 2022
In de media: Drones kunnen levens redden Organisatie

In de media: Drones kunnen levens redden