‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team Twente
Studentenleven

‘Zilveren Haring 2022’ naar Solar Team Twente

Leestijd Minuten

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 15 juni, heeft Solar Team Twente de Zilveren Haring ontvangen voor de positieve positionering van Twente en de promotie van de regio.

De Zilveren Haring wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, bedrijf of gezelschap dat Twente op een unieke wijze in het nieuws heeft gebracht en vooral buiten de Twentse grenzen op een uitstekende wijze heeft uitgedragen. Tijdens het jaarlijkse event Twentse Haring Primeur werd de prestigieuze prijs toegekend aan het team, dat Twente in Oktober 2021 tijdens Solar Challenge Morocco naar de overwinning reed.

Het team was aanwezig op het event bij Landgoed de Wilmersberg met RED Horizon en werd verrast met de winst van de Zilveren Haring. “Het is een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen, het was een bijzondere editie voor ons waarin wij volop uitgedaagd werden, door corona, afgelasting van de Bridgestone World Solar Challenge en vervolgens de auto klaarmaken voor een race in Marokko. Wat ik het mooiste blijf vinden is de verbondenheid en betrokkenheid van de regio aan dit project. Veel teams hebben één hoofdpartner, maar in Twente maakt de gehele regio het mogelijk dat wij kunnen deelnemen op het hoogste niveau. Dat is een ‘onmeuning’ mooi gevoel”, aldus teamleider Colin van Laar (2020-2021). 

De prijs werd aangekondigd door de Commissaris van de Koning in Overijssel, die ook de parallel trok dat mede door innovaties van teams als Solar Team Twente de toekomst van rijden op zonne-energie steeds dichterbij komt. Hij noemde daarin ook Lightyear, een bedrijf waarin ook veel Solar Team Twente alumni werkzaam zijn, als een van de pioniers op dit front. 

Naast oud-teamleden waren ook twee leden van de volgende editie van het team aanwezig. Zij zullen zich de komende anderhalf jaar richten op de ontwikkeling en productie van een volledig nieuwe zonneauto die in oktober 2023 zal deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. “Het winnen van de Zilveren Haring 2022 is een fantastisch begin van onze editie en het belooft veel goeds voor wat er in de komende anderhalf jaar nog komen gaat”, zegt nieuwe teamleider Kirsten Bouwman. Het volledige nieuwe team en zijn plannen zal komend weekend gepresenteerd worden.

Solar Team Twente bestaat uit studenten van Saxion Hogeschool en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat het solarteam uit het sterke netwerk van meer dan 160 partners. Samen beoefent het solarteam topsport en bouwen zij de meest efficiënte zonneauto ter wereld. Het team gelooft in het motto “Challenge triggers innovation”. Daarom neemt Solar Team Twente deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Enerzijds met het doel om de race te winnen en anderzijds om aandacht te creëren voor de mogelijkheden van zonne-energie.

Gerelateerde artikelen

Solar Team Twente begonnen aan racevoorbereiding Australië Studentenleven

Solar Team Twente begonnen aan racevoorbereiding Australië

29 november 2022
Groot leermoment voor Twentse zonneauto na veelbewogen 24-uurs race Studentenleven

Groot leermoment voor Twentse zonneauto na veelbewogen 24-uurs race

19 september 2022
Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst Studentenleven

Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst