Like of Cancel: waar kies jij voor?
Studentenleven

Like of Cancel: wat kies jij?

Leestijd Minuten

Vandaag start de landelijke Week van de Mediawijsheid. Het thema is Like en Cancel. Doe jij mee aan de zogeheten 'Like en Cancel cultuur'? Doe de test!

Iemand doet een uitspraak via social media of op TV en de mening van heel Nederland ligt klaar. Iedereen heeft een oordeel. Daar staan we deze week landelijk bij stil tijdens de Week van de mediawijsheid.

Ook Saxion doet mee. In onderstaande interactieve video word je bewust gemaakt dat er een verschil is tussen een uitspraak cancelen en het persoonlijk maken. Er komen verschillende uitspraken en gedragingen voorbij die jij als kijker mag beoordelen door ze te 'Liken' of te 'Cancelen'. En als je hem cancelt...cancel je dan alleen de uitspraak of schrijf je ook meteen de persoon af die de uitspraak heeft gedaan?

Start Week van de Mediawijsheid 2022

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid is van vrijdag 4 tot en met vrijdag 11 november 2022. Het thema van dit jaar is 'Like en Cancel' en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Lees meer via www.weekvandemediawijsheid.nl.

Headerfoto van rawpixel.com via Freepik

Gerelateerde artikelen

wooclap - logo.png Organisatie

Wooclap: snel kennis of meningen peilen tijdens je les

31 januari 2023
letsgo.jpg Organisatie

Kennismakingsspellen voor studentbinding

12 juli 2022
EPIC 1.jpg Organisatie

Drie dagen EPIC