Enschede - Stadscampus
Corporate

Saxion schorst medewerker vanwege mogelijke toetsdiefstal

Leestijd Minuten

Uit eigen onderzoek is gebleken dat één van onze medewerkers vermoedelijk toetsen heeft verkocht aan studenten. Dit is absoluut onacceptabel, Saxion staat voor integer gedrag van haar medewerkers en betrouwbaarheid van haar toetsen. Dit is van groot belang voor onze studenten.

Het College van Bestuur van Saxion heeft een gespecialiseerd extern bureau opdracht gegeven onderzoek te doen. Vervolgens heeft Saxion aangifte gedaan van toetsdiefstal en de onderzoeksresultaten gedeeld met de politie. De politie heeft drie personen aangehouden, waaronder deze medewerker die werkzaam is in de centrale ondersteuning. Momenteel doen politie en Openbaar Ministerie (OM) onderzoek. Saxion heeft in afwachting van het onderzoek de medewerker voor onbepaalde tijd geschorst. Daarnaast doet Saxion aanvullend intern onderzoek om te achterhalen om welke toetsen het gaat. Zodra het onderzoek afgerond is weten wij voor welke studenten dit mogelijk gevolgen heeft. We begrijpen dat dit vragen oproept bij onze studenten en medewerkers en vinden het ontzettend vervelend dat wij daar nog geen duidelijkheid over kunnen geven.

Diefstal van toetsen vinden wij volkomen onacceptabel en wij willen dat de onderste steen boven komt. We verlenen daarom uiteraard onze volledige medewerking aan het politieonderzoek en wij vragen iedereen die denkt nuttige informatie te hebben om zich te melden. Dat kan ook anoniem. Wij hebben hiervoor een meldpunt opgezet – meldpunt@saxion.nl – dat vanaf 15 februari 14.00 uur operationeel is.

Gerelateerde artikelen

Stadscampus Enschede - opleiding Bedrijfskunde Saxion - hbo | Word bedrijfskundige Corporate

Uitspraak in aangifte van diefstal toetsvragen

04 juli 2023
Saxion stadscampus Corporate

Rechtszitting na aangifte van diefstal van toetsvragen

13 juni 2023
Enschede - Stadscampus Corporate

Update vervolgstappen toetsdiefstal