100 dagen programma 2022.jpg
Studentenleven

Wat is het 100 dagen-programma? En waarom je dit als nieuwe student niet wil missen

Elise Ernst
Elise Ernst Leestijd Minuten

Sta jij op het punt om de sprong te wagen naar het hbo voor een voltijd- of deeltijdstudie? Het onbekende werd nog nooit zo overzichtelijk, want wij hebben de ultieme kickstart voor je: het 100 dagen-programma! Met dit gratis traject word je door ons klaargestoomd voor een fantastisch studieavontuur vol plezier, succes en zelfvertrouwen. In dit artikel leggen we uit waarom je gek bent als je je niet hiervoor opgeeft!

Wat is het 100 dagen-programma?

Even wat basics weten voordat je dit artikel in duikt? Het 100 dagen-programma is een gratis traject waarbij je met een studentcoach kijkt wat jij nodig hebt om goed te kunnen starten met jouw opleiding. Meer lezen? Uitgebreide informatie over het 100 dagen-programma vind je hier. Kies voltijd of deeltijd bovenaan de pagina!

Waarom het 100 dagen-programma?

Het grote waarom! Een studie doen: het heeft veel impact op je leven. Het 100 dagen-programma is speciaal opgezet om jou in de aanloop naar je eerste jaar te helpen met je start. Uit ervaring weten we namelijk dat veel studenten moeite hebben met de eerste maanden op het hbo. En uit gesprekken blijkt dat zij vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Met de mogelijkheden van het 100 dagen-programma kun jij je optimaal voorbereiden en krijg je de eerste maanden de ondersteuning die jij nodig hebt!

Hoe werkt het?

Als (aankomend) student kun je zo vroeg als 1 april starten met het 100 dagen-programma. Later kan ook, maar je doet dit in ieder geval nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding bij Saxion. Daarna schrijf je je in voor het 100 dagen-programma en krijg je een studentcoach toegewezen. Samen kijk je welke behoeftes jij hebt en waar je hulp bij kan gebruiken. Het programma begint voor de zomer en loopt door tot eind december. De eerste 100 dagen voor/van de start van jouw studie dus! Na afloop van het programma krijg je ook nog adviezen mee voor de rest van het jaar. En handig: het programma wordt zowel online als fysiek aangeboden.

Voor wie is het bedoeld?

Het programma is voor alle nieuwe voltijd- én deeltijdstudenten. Of je nou direct van de havo/vwo of het mbo komt, een tussenjaar hebt gehad of al werkt. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, het 100 dagen-programma is toegankelijk en geschikt voor iedereen. En het leuke is dat je hierbij wordt gecoacht door een ouderejaars student, die precies begrijpt waar jij doorheen gaat.

Het verschil tussen voltijd en deeltijd

We bieden het 100 dagen programma zowel voor voltijd als deeltijd aan en je kan je voorstellen dat die inhoud er anders uit ziet. Hieronder hebben we de belangrijkste onderdelen voor je op een rijtje gezet.

Het 100 dagen-programma voor voltijdstudenten

Het programma is helemaal afgestemd op jouw eigen wensen en behoeften. Je kunt in het programma in ieder geval de volgende onderdelen verwachten:

  1. Kennismaken met Saxion
    Je leert de hogeschool kennen, ontdekt de campus, en maakt kennis met de verschillende faciliteiten en diensten die Saxion te bieden heeft. Dit helpt je om je snel thuis te voelen op de nieuwe school.
  2. Binding krijgen met jouw opleiding en medestudenten
    Je maakt kennis met je opleiding en je toekomstige medestudenten. Dit geeft je de kans om alvast een band op te bouwen en een netwerk op te bouwen binnen je studiegebied.
  3. Tips voor reken-, taal- en studievaardigheden
    Het programma biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals rekenen, taal en studiemethoden. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor een succesvolle studievoortgang.
  4. Ontwikkeling van persoonlijke en professionele identiteit
    Het 100 dagen-programma helpt je bij het ontdekken en ontwikkelen van je persoonlijke en professionele identiteit. Je leert over je sterke punten, interesses en ambities, en krijgt begeleiding om een succesvolle hbo-student te worden.

Het 100 dagen-programma voor deeltijdstudenten

Ook voor deeltijdstudenten gaat het om maatwerk: wat heb jij nodig? Het programma legt de nadruk op verschillende aspecten, waaronder:

  1. (Online) Kennismaking met Saxion als onderwijsinstelling
    Je maakt kennis met de hogeschool, de faciliteiten en de ondersteunende diensten. Dit helpt je om vertrouwd te raken met de onderwijsomgeving.
  2. Hbo-studievaardigheden
    Het programma biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van effectieve studievaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle deeltijdstudie. Je leert bijvoorbeeld plannen, organiseren en effectief studeren.
  3. Taal- en rekenvaardigheden
    Je krijgt tips en begeleiding om je taal- en rekenvaardigheden te verbeteren. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor het begrijpen en toepassen van studiemateriaal.
  4. Bevordering van jouw professionele en persoonlijke identiteit
    Het programma helpt je bij het ontdekken en ontwikkelen van je professionele en persoonlijke identiteit. Je krijgt de kans om je sterke punten, interesses en ambities te verkennen en te versterken.

Ook internationale studenten kunnen deelnemen aan de Engelstalige versie van het programma, genaamd Student Onboarding.

Klinkt goed? Aanmelden maar!

Bereid je voor op een vliegende start in je hbo-studie met het 100 dagen-programma! Het biedt jou de kans om je goed voor te bereiden, essentiële vaardigheden te ontwikkelen en een stevig fundament te leggen voor een succesvolle studieperiode. Doe mee en maak van jouw start alvast een groot succes!

Kies voltijd of deeltijd en meld je aan voor het 100 dagen-programma!

Aanmelden
Elise Ernst

Elise Ernst

Elise is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie van Saxion. Ze houdt van schrijven en maakt graag een origineel en leesbaar verhaal van complexe onderwerpen. Ook is ze dol op woordgrappen, internethumor en Triviant-feitjes. Als ze niet aan het werk is, wordt ze blij van hiphop uit de jaren ’90, uitgebreid koken, lezen en yoga.

Gerelateerde artikelen

Saxion Start Samen Deeltijd Studentenleven

Startersinformatie: alles wat je moet weten voor de start van je studie

07 maart 2024
master-na-je-studie-saxion.jpg Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

22 februari 2024
Student tijdens college Onderwijs

De waarde van een Associate degree