Dyron van Kempema
Onderwijs

Dyron heeft een hart voor logistiek: 'Ik ben graag de spin in het web'

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Dyron van Keimpema volgt de studie Bedrijfskunde en loopt stage bij Bollux, een logistiek bedrijf in Hengelo. Dyron deelt zijn motivatie, ervaringen en toekomstplannen: “Ik vind het leuk om te organiseren en mijn verantwoordelijkheden te pakken binnen het team.”

Toen Dyron afstudeerde aan zijn mbo-opleiding Transport en Logistiek in Almelo twijfelde hij over zijn vervolgstappen. Na een tussenjaar, waarin hij bij Kuipers Logistics werkte, koos Dyron voor de voltijd Bedrijfskunde-studie. "Binnen een bedrijf ben ik graag de spin in het web en Bedrijfskunde biedt een brede kijk binnen een organisatie,” vertelt hij. 

Passie voor transport en logistiek 

Dyrons passie voor transport en logistiek begon al op jonge leeftijd. "Als kind speelde ik al met autootjes. Transport vond ik altijd al heel fascinerend. Mijn vader had een tweede baan waarin hij werkte als touringcarchauffeur. Als hij dan terugkwam van een rit haalde hij mij en mijn broertjes op om samen de bus terug te brengen naar de standplaats. Dat heeft mijn interesse in transport verder aangewakkerd." Zijn enthousiasme voor het vak groeide en nu zet hij die interesse om in planning, organisatie en structurering bij Bollux. 

Stage bij Bollux 

Dyron startte zijn bijbaan bij Bollux in februari en koos na een tijdje voor een meeloopstage. “Het is een erg dynamisch bedrijf,” vertelt Dyron. Bollux is gespecialiseerd in het verwerken van bestellingen voor webshops zoals bol.com, Bokker, en Kaufland. Naast orderverwerking omvat hun dienstverlening opslag, verzending van pallets en het beheren van het retourproces. Het bedrijf is in drie jaar tijd heel snel gegroeid en streeft ernaar om in de top drie van logistieke bedrijven in Nederland te staan. “Er is een hele gezellige werksfeer. We kunnen met elkaar lachen, maar weten ook wanneer we keihard aan de bak moeten. Iedereen gaat er 100% voor en dat is heel mooi om te zien. Ik hoop ook in de toekomst een onderdeel te zijn van Bollux,” vertelt Dyron. 

Tijdens mijn stageperiode heb ik mijn professionele vaardigheden als bedrijfskundige verder kunnen ontwikkelen.

Dyron van Kempema
Dyron van Keimpema

Werkzaamheden binnen de stage 

“Ik vind het leuk om in een organisatie of in een team te leiden en te organiseren. Bij Bollux word ik ook gezien als de planner. Met de kennis vanuit de opleiding kan ik overal bij meedenken, van financiën en sales tot aan marketing. Ik ben betrokken bij het opstellen van een mechanisatieplan en heb zelfs taken op het gebied van human resources opgepakt. Bollux is de ideale overgang van theorie naar praktijk. De brede kennis die ik heb opgedaan over deze branche tijdens mijn studie, kan ik hier bij Bollux toepassen in het werkveld. Sinds mijn start bij het bedrijf heb ik aanzienlijk meer kennis opgedaan dan in de voorgaande drie jaren in het werkveld. Tijdens mijn stageperiode heb ik mijn professionele vaardigheden als bedrijfskundige verder kunnen ontwikkelen.” 

Dyron geeft het volgende mee aan studenten die nog een stage moeten vinden: “Ik zou aanraden om meerdere bedrijven te benaderen. Voer diverse gesprekken, overweeg alle opties en kies iets waar je echt enthousiast over bent. Als je specifieke vaardigheden wilt ontwikkelen, zoek dan een bedrijf waar je die kansen ook daadwerkelijk krijgt.” 

In juni 2022 won Saxion-student Joris van Lith, eigenaar van het bedrijf Bollux, waar Dyron stage liep, de Saxion Ondernemersaward met zijn onderneming. De Saxion Ondernemers Award wordt ieder jaar uitgereikt om studentondernemers een welverdiend podium te geven en is een initiatief van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap.

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Harm Woertman Onderwijs

Harm verhuisde voor zijn stage-avontuur bij ABN AMRO naar een nieuwe stad

29 november 2023
RenskeBolletje.jpg Onderwijs

Renske vond haar passie voor de voedselbranche tijdens haar stage bij Bolletje

21 februari 2023
Marel Onderwijs

Ondanks een verkeerde inschatting voelt Marél zich erg op haar plek bij haar stagebedrijf