Vijf onmisbare items voor je studentenkamer
Studentenleven

Vijf onmisbare items voor je studentenkamer

Extra Saus: Mel en Marije
Extra Saus: Mel en Marije Leestijd Minuten

Eindelijk een studentenkamer gevonden of nog steeds hard op zoek? Zorg dan dat de volgende vijf items een plek op je kamer of checklist krijgen. Want studeren, chillen, slapen en eten: in je studentenkamer is het soms flink multitasken.

Een bureau

Met je neus in de boeken duiken of pagina na pagina wegtikken gaat makkelijker achter een bureau, dan op je bed. Dit klinkt als een open deur, maar toch wordt een bureau vaak overgeslagen in kleine studentenkamers. Wees creatief met de ruimte die je hebt, een werkplek hoeft niet groot te zijn.  Een smalle eettafel, houten plank aan de muur of een klaptafel functioneren ook prima als bureau. 

Combimagnetron

Een havermout ontbijtje, gezonde leftovers of een snelle pizza: een magnetron met een ovenfunctie gaat vaak van pas komen. Trust us! Zo’n combimagnetron op je studentenkamer is ideaal wanneer je laat thuis bent, even niet met je huisgenoten wilt eten of op zondag wilt uitpakken met afbakbroodjes.

Planten

Planten zorgen voor zuurstof, verbloemen muffe luchtjes (chill), verminderen stress en fleuren de boel lekker op. Zullen we nog even doorgaan? Planten zijn wat ons betreft onmisbaar in je studentenkamer. En voor studenten die in het weekend naar huis reizen of geen groene vingers hebben, zijn er genoeg planten die weinig aandacht nodig hebben. 

Stapelbare krukjes

Aan de beurt om je vrienden te hosten? In veel studentenkamers is er geen plek voor tig stoelen of een bank. En al die flesjes bier, glazen wijn en zakken chips wil je natuurlijk niet in je bed. Stapelbare krukjes zijn op zo’n moment een uitkomst. Iedereen weg? Stapel ze op elkaar en zet er een leuke plant op. Neemt bijna geen ruimte in beslag. 

Vakkenkast 

Voldoende opbergruimte is een must op je studentenkamer. Van een nette omgeving krijgt je concentratie een boost, omdat je niet wordt afgeleid door rondslingerende spullen. Niet mis tijdens het studeren! Handig zijn de KALLAX kasten van Ikea: met hun verschillende formaten en open vakken zorgen ze voor eindeloos veel opbergmogelijkheden. Laat een paar vakken open als museum voor souvenirs, foto’s en kaarsen. 

Een hoog bed? Goed excuus om er spullen onder te schuiven, zoals winterjassen en extra schoenen. Geen ruimte te verliezen natuurlijk.

Wat mag volgens jou niet ontbreken in je studentenkamer? Praat mee op Instagram!

Extra Saus: Mel en Marije

Extra Saus: Mel en Marije

Naast hun studie Creative Business bij Saxion runnen Mel en Marije een eigen onderneming. Ze maken grafische uitingen, ontwerpen huisstijlen en schrijven teksten. Het maken van mooie dingen is hun passie. In hun vrije tijd zijn ze het liefst met vrienden of opzoek naar interieurparels.

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Alumnus Thijs.png Organisatie

Wat kun je Chemie? Saxion alumnus Thijs vertelt