Funcy_Foto 09-06-17 11 48 25.jpg

Oppervlakte lab

In het Oppervlaktelab kun je zelf aan de slag met diverse technieken om een eigen product of prototype van een functionele oppervlakte te voorzien.

In het kader van RAAKproject Funcy is een prototyping lab rondom oppervlaktetechnologie en smart materialen gerealiseerd. In dit Oppervlaktelab kan men zelf aan de slag met diverse technieken om een eigen product of prototype van een functionele oppervlakte te voorzien.

Producten worden steeds kleiner en complexer. Binnen een product is er behoefte aan verschillende functionaliteiten. En die wil je alleen hebben daar waar nodig. Binnen het RAAKproject Funcy werd door lectoraat Industrial Design en verscheidende partners onderzoek gedaan naar functionele oppervlaktes op een kunststof ondergrond. Voorbeelden van functies zijn zelfreinigend, esthetisch, elektrisch geleidend, antibacterieel en röntgenstraling absorberend. Door eigenschappen enkel aan te brengen daar waar ze nodig zijn, worden materiaal, volume en vaak kosten bespaard. Denk aan een antibacterieel oppervlak daar waar een product wordt aangeraakt, in plaats van een dure antibacteriële kunststof die ook aan de binnenzijde zit.

Het Oppervlaktelab maakt onderdeel uit van Saxion FabLab Enschede

Erik Goselink.jpg

Ing. Erik Goselink

Projectleider/ onderzoeker

LinkedIn