Samenwerkingsvormen en kwaliteitswaarborging

Lectoraat Smart Health werkt samen met praktijkpartners, bedrijven, maatschappelijke organisaties binnen het domein zorg, welzijn en gemeente, met studenten en burgers. Gezamenlijk zetten we projecten op en voeren deze uit. We organiseren conferenties, symposia en seminars om kennis te delen. Samen zorgen we voor de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van onderzoek, producten of diensten voor de beroepspraktijk, het onderwijs en de wetenschap.

Hoe kunnen we samenwerken?

Wij werken samen met praktijkpartners, bedrijven, maatschappelijke organisaties binnen het domein zorg, welzijn en gemeente, met studenten en burgers. Gezamenlijk zetten we projecten op en voeren deze uit. Wil je samen met ons een onderzoeksproject starten? Neem contact op om onze doelen, onderzoeksideeën en financieringsmogelijkheden samen te verkennen.

Het delen en uitwisselen van kennis is belangrijk. Ligt de focus van jouw organisatie of bedrijf op één van onze onderzoeksthema’s? We werken graag samen om onze kennis te verspreiden tijdens een conferentie of bijeenkomst.

Samen met onze partners zorgen we voor de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van onderzoek, producten of diensten voor de beroepspraktijk, het onderwijs en de wetenschap. We stemmen graag af over samenwerking.

Neem contact met ons op: ondersteuning.smarthealth.agz@saxion.nl.

Kwaliteitsborging

Kwaliteitsborging binnen ons lectoraat is van cruciaal belang om de effectiviteit van het onderzoek en de impact op het onderwijs te waarborgen.

We zorgen op verschillende manieren voor het borgen van de kwaliteit, enkele voorbeelden zijn:

  1. Onderzoeksprojecten: we werken planmatig en systematisch (PDCA). Ieder project start met het gezamenlijk opstellen van een onderzoeksvoorstel, waarin de aanleiding, probleemstelling, theoretische kaders en onderzoeksvragen worden beschreven.

  2. Praktijkgericht onderzoek op een verantwoorde manier: we besteden veel aandacht aan onze onderzoeksmethodologie, wetenschappelijke integriteit en thema’s zoals privacy en ethiek.

  3. Peerreview: twee keer per jaar vindt er een peerreview plaats tussen de academie AMM en AGZ, waarbij inhoudelijke feedback wordt uitgewisseld over onderzoeksprojecten, zodat op basis daarvan verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. 

  4. Financiële en logistieke aspecten: we waarborgen de financiële en logistieke aspecten van het lectoraat middels frequente afstemming met de diensten CFA, SRGS en ons management-team.

Subsidiemogelijkheden

  • RAAK-PRO: Voor 4-jarig onderzoek samen met een breed kennisnetwerk.
  • RAAK-publiek: Voor 2-jarig onderzoek van hogescholen samen met publieke instellingen.
  • ZonMw: Met gerichte subsidieprogramma’s stimuleert ZonMw innovatie in de gezondheidszorg.
  • NWO: De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek bevordert wetenschappelijke onderzoek in Nederland.
  • Horizon 22: Subsidiemogelijkheid voor Europese onderzoeksprojecten.