Studie-inhoud

Jij bent al een aantal jaren werkzaam in de retail branche en je komt erachter dat je, als je wilt groeien in je rol, iets extra’s nodig hebt om jezelf of je organisatie verder te ontwikkelen. Dan is hbo Retail Management deeltijd een ideale studie voor jou. Hier kun je je managementvaardigheden verder ontwikkelen en werken aan je ondernemende houding.

 • Plaats

  Deventer

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren / Zelfstudie 15 uren

 • Resultaat

  Bachelor 240 EC

Studieopbouw hbo Retail Management deeltijd

De studie hbo Retail Management deeltijd kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct of toets welke 5 of 10 studiepunten (EC) oplevert. Om je bachelor diploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar.

Studieprogramma (standaardroute)

Het studieprogramma hbo Retail Management deeltijd zoals hieronder per studiejaar is weergegeven, gaat uit van de standaardroute (voorkeursroute). Andere studieroutes zijn ook mogelijk, omdat de studie modulair is opgebouwd en je zelf je modules kunt kiezen. Doe dit wel in goed overleg met jouw studiecoach, zodat modules goed op elkaar blijven aansluiten en je het juiste studiepad kiest. 

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je t.z.t. op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd'). 

Bij uitval door feestdagen of calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland.  Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds). 

   Ervaring in een relevante praktijkomgeving (stage)
   Voor hbo ondernemerschap deeltijd loop je geen stage gedurende een vaste tijdsperiode maar bouw je een portfolio op. Gedurende je opleiding vul je dit portfolio (van 30 EC) met bewijsstukken dat je ervaring hebt in een relevante praktijkomgeving. Het opbouwen van dit portfolio kun je, als je al relevante werkervaring hebt, starten vanaf de eerste dag dat je begint met de opleiding. Heb je nog geen relevante werkervaring dan kun je starten wanneer je verschillende opdrachten van de opleiding hebt afgerond. Het starten gaat altijd in overleg met je studiecoach.

   Afstuderen
   Deze opleiding kent een afstudeermodule van 30EC waarmee je de opleiding afsluit. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijk omgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht waarmee je aantoont dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

   Meer over de studieopbouw?

   Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

   Open de Studiegids

   Relevante praktijkomgeving

   Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van de opleiding hbo ondernemerschap deeltijd succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen volgt.

   Toelatingsinformatie

   Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

   Bekijk je mogelijkheden

   Bijspijkeren taal

   Als je studeert in het hoger onderwijs is een goede taalvaardigheid van groot belang. Je schrijft veel teksten en presenteert jezelf regelmatig tijdens je studie. Ook in je werk heb je er dagelijks profijt van als je taalvaardigheid goed ontwikkeld is, bijvoorbeeld bij het schrijven van (beleids)notities, rapporten of nieuwsbrieven. Kan jouw taalvaardigheid wel wat opgefrist worden? Bekijk dan de tips om je taal bij te spijkeren!

   Jouw studiecoach helpt je!

   Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.

   🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!