Onderwijs & Opleiden.jpg
Deeltijd

Burgerschap in het vernieuwingsonderwijs

Wil je inspiratie voor het vormgeven van je visie op burgerschapsonderwijs en ondersteuning met het schrijven van je beleidsplan over burgerschap? Werk je op een Montessori-, Dalton- of Jenaplanschool? Dan zijn de twee beleidsdagen de plek om geïnspireerd te raken! In twee ochtenden ga je aan de slag met je visie op burgerschapsonderwijs en het schrijven van je beleidsplan.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen.

 • Type

  Cursus

 • Start in

  Anders

 • Vakgebied

  Onderwijs & Opleiden

 • Duur

  2 dagen

 • Prijs

  € 125,00

 • Plaats

  Deventer

Wat kun je straks?

Je hebt je visie op burgerschapsonderwijs helder en de eerste aanzet geleverd tot het schrijven van een beleidsstuk. In de tussentijd heb je met je team gewerkt aan het gezamenlijk vormgeven van je visie op burgerschapsonderwijs en hoe je hier op school concreet vorm aan gaat geven. Na het volgen van deze twee beleidsdagen heb je zicht op je visie op burgerschapsonderwijs, hoe je dat met je team vormgeeft en weergeeft in een beleidsstuk.

Inhoud

Er zijn veel verschillende opvattingen over hoe burgerschapsonderwijs vormgegeven kan worden. Ook traditionele vernieuwers zoals Maria Montessori, Peter Petersen en Helen Parkhurst hadden zo hun ideeën over de vraag hoe onderwijs kan bijdragen aan het vormen van burgers. Tijdens deze twee beleidsdagen lichten we deze specifieke visies op burgerschapsonderwijs verder uit, zetten ze in het perspectief van de huidige tijd en bekijken en beschrijven hoe we dat vormgeven in ons huidige onderwijs.

Programma

Data en tijden volgen.

Afronding

Er vindt geen afrondende certificering plaats.

Praktische informatie

Leslocatie en -tijden

Data en tijden volgen.

Kosten

De kosten bedragen €125 per deelnemer, voor de twee ochtenden inclusief catering en lunch.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan € 1.000. Hieraan zijn € 24 administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Aanmelden doe je via de knop Aanmelden op deze pagina. Na aanmelding ontvang je bericht over de verdere procedure en wijze van betalen.