Onderwijs & Opleiden5.jpg
Deeltijd

Dalton NDV certificaat leerkracht of onderwijsassistent

Ontwikkel jouw visie op daltononderwijs. Dat daltononderwijs in de praktijk heel gevarieerd is, heb jij misschien al ervaren. Om jouw persoonlijk handelen te kunnen onderbouwen is het van belang om kennis te hebben van dalton en jouw eigen visie op daltononderwijs (verder) te ontwikkelen. In deze opleiding leer je jouw visie te vormen en te onderbouwen vanuit praktijkervaringen. Zo sta jij als daltonleerkracht of  -onderwijsassistent stevig in je schoenen.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Vragen over deze cursus?

• Type

Meerdere startmomenten

• Vakgebied

Onderwijs & Opleiden

• Duur

8 maanden

• Prijs

• Plaats

Enschede, Deventer

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

Na het volgen van de cursus daltonleerkracht of onderwijsassistent kun je straks:

• De gevarieerde praktijk van daltononderwijs doorgronden
  • Op basis van jouw eigen visie op daltononderwijs input leveren voor de visie van de school
  • De organisatie in de klas/op school en je eigen handelen onderbouwen vanuit dalton
  • De praktijk en jouw handelen verbeteren met behulp van daltonexperimenten

Onderbouwd daltononderwijs toepassen in de praktijk

In deze cursus ga je aan de slag op basis van theorie en voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je een beeld hoe gevarieerd dalton in de praktijk is en doe je door middel van experimenten in de eigen praktijk verschillende ervaringen op. Zo leer je jouw handelen te onderbouwen vanuit literatuur en ontwikkel je stap voor stap jouw eigen visie op dalton. Als je de cursus met succes hebt afgerond, krijg je een officieel certificaat van de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV).

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

1. Inhoudelijke impulsen op basis van de kernwaarden en/of nieuwe ontwikkelingen binnen daltononderwijs.

2. Het zelf experimenteren in de praktijk en daarop reflecteren.

3. Een bijdrage leveren aan de daltonontwikkeling binnen de eigen school of het kindcentrum.

Tijdens de cursus wordt een portfolio bijgehouden waarin de eigen daltonontwikkeling zichtbaar wordt.

5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Programma

De studiebelasting is ongeveer 168 uur. Bij voldoende deelname start de cursus in de volgende regio's:

• Amersfoort/Utrecht: dinsdag 17-01-2023 van 16.00-19.30 uur
  • Deventer: donderdag 19-01-2023 van 16.00-19.30 uur
  • Enschede: woensdag 01-02-2023 van 14.00-17.30 uur
  • Flevoland: dinsdag 24-01-2023 van 16.00 – 19.30 uur
  • Cursusgroep helemaal online: donderdag 26-01-2023 van 16.00-19.30 uur.

De startbijeenkomsten duren ongeveer 3,5 uur, voor de onlinegroep zal dit iets korter zijn. In september wordt de jaarplanning gemaakt. Houd er rekening mee dat de 3 tot 4 fysieke bijeenkomsten op dezelfde dag van de week zijn als de startdag en ook de online-intervisiebijeenkomsten. Daarnaast is er een online keuzeaanbod bestaande uit online-opdrachten, die in de eigen tijd kunnen worden gedaan, en webinars die na schooltijd op verschillende dagen in de week zullen worden aangeboden. Op basis van eigen ontwikkeling, interesse en beschikbaarheid kan hier dus een keuze uit worden gemaakt.

Afronding

Afronding / beoordeling

Niet van toepassing

Certificering

Je ontvangt het officiële NDV certificaat voor daltonleerkracht of daltononderwijsassistent, wanneer:

• Het portfolio volledig is en je persoonlijke daltonontwikkeling hierin duidelijk naar voren komt.
  • Het onderzoek (DOP) voldoende bijdraagt aan de daltonontwikkeling van de school of het kindcentrum.

Lesdagen en locaties

Deze cursus wordt binnen verschillende regio’s in Nederland aangeboden. De startdata en regio’s zijn beschreven onder het kopje ‘Programma’.

De kosten zijn € 890,- per persoon all-in.
Hierbij gaan we uit van minimaal 14 deelnemers.

De cursist moet zelf beschikken over het boek Dalton L E F van René Berends, Hilde-Marie van Slochteren, Vera Otten-Binnerts (SKU: 9789492618443)

Als het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, behoudt Saxion zich het recht om de scholing te cancelen, te verplaatsen naar een later moment of in overleg met de deelnemers in een andere vorm aan te bieden.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling?

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt.

Toelating en aanmelden

Toelating

Doelgroep: Leerkrachten en onderwijsassistenten basisonderwijs.

Aanmelden

Om je aan te melden, klik je op de aanmeldbutton en vul je het aanmeldformulier in. Je krijgt een e-mail ter bevestiging.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met:
Vera Otten, daltonopleider
M: 06 82966157
E: v.m.otten@saxion.nl

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met:
Bernadette Rijpma, projectcoördinatie Transfer
E: b.c.m.rijpma@saxion.nl