Management & Organisatie 3.jpg
Deeltijd

Technology Roadmapping

Saxion heeft in samenwerking met NEVAT (FMEBranche) recentelijk een masterclass ontwikkeld voor bedrijven van de Metal Processing Sector. Op basis van goede ervaringen met deze masterclass is besloten om nu ook een leergang aan te bieden aan bedrijven voor andere sectoren. Ben jij werkzaam als directielid of leidinggevende en vind je het motiverend en inspirerend om samen met andere deelnemers van bedrijven te werken aan het ontwikkelen aan een technology roadmap voor je eigen bedrijf, dan is deze leergang wellicht iets voor jou. Er zijn ook mogelijkheden om deze leergang in house aan te bieden.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en plaats naar keuze en kies 'aanmelden'.

Inschrijven voor deze cursus is momenteel niet mogelijk. Nieuwe data volgen.

 • Type

  Cursus

 • Start

  Volgt

 • Vakgebied

  Management & Organisatie, Bedrijfskunde

 • Duur

  2 maanden

 • Prijs

  € 2.500,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 13.00 - 16.00 uur

Wat kun je straks?

In deze cursus zijn jouw kennis en ervaring binnen de eigen productieomgeving en een link met de (eigen) praktijk het uitgangspunt. Je doet hierbij kennis en vaardigheden op om een concrete technology roadmap voor je eigen bedrijf te kunnen ontwikkelen. Op basis van deze roadmap ben je in staat om te bepalen welke activiteiten (denk aan vervolgonderzoek en implementatietrajecten) de komende jaren van belang zijn.

De uitkomst is een concreet ingevulde technology roadmap voor je eigen bedrijf, op basis van door jou geformuleerde toekomstige bedrijfsdoelen en de - door jezelf in kaart gebrachte - eigen bedrijfssituatie.

Inhoud

In deze leergang zijn jouw kennis en ervaring binnen de eigen productieomgeving en een link met de (eigen) praktijk het uitgangspunt. Je doet hierbij kennis en vaardigheden op om een concrete technology roadmap voor je eigen bedrijf te ontwikkelen. Op basis van deze roadmap ben je in staat om te bepalen welke activiteiten (denk aan vervolgonderzoek en implementatietrajecten) de komende jaren van belang zijn. Tijdens de contactmomenten word je ook geïnformeerd over actuele technologische en niet-technologische ontwikkelingen binnen de eigen sector en enkele verwante sectoren.

Programma

Na een online kick-off bijeenkomst via Teams, wordt in dagdeel 1 ingegaan op de thema’s: Industry 4.0, digitalisering en automatisering. Daarnaast gaan we in op de vraag hoe je een technology roadmap kunt ontwikkelen en welke methoden en technieken daarbij ingezet kunnen worden.

In dagdeel 2 wordt hierop doorgegaan. Hierbij wordt aandacht besteed aan  actuele thema’s zoals: circulariteit, energietransitie-vraagstukken, ketenintegratie, ketenstandaardisatie en competentie-ontwikkeling van medewerkers.

In dagdeel 3 wordt de door de deelnemers ontwikkelde concept technology roadmap besproken. 

In dagdeel 4 presenteer je het eindresultaat van de Leergang.

Afronding

Na deelname ontvang je een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Duur en benodigde tijdsinvestering

De cursus start bij voldoende aanmeldingen elk begin van een kwartaal en bestaat uit meerdere dagdelen. Deze bijeenkomsten worden verdeeld over een periode van maximaal twee maanden. Naast de contact-momenten is circa 6 uur benodigd voor informatieverzameling en -verwerking binnen het eigen bedrijf.

De bijeenkomsten

De eerste bijeenkomst is altijd een kick-off meeting via Teams. Hiervoor ontvang je een uitnodiging.

De overige bijeenkomsten vinden plaats bij Saxion in Deventer:

Cursusdata:

 • 7 mei
 • 28 mei
 • 18 juni
 • 9 juli

Contact

Neem contact op met de school of Business, Building & Technology via cursussen.bbt@saxion.nl.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan € 1.000. Hieraan zijn € 24 administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt.