Twee studenten die aantekeningen maken in een groene, moderne stad MUAD deeltijd
Deeltijd

Ontwikkel de stad en jezelf met de Master of Urban and Area Development

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Externe locatie

 • Lesdagen

  Utrecht, vrijdag

De Master of Urban & Area Development (MUAD) is een tweejarige (deeltijd-)masteropleiding, ontwikkeld door Hogeschool Utrecht en Saxion. Ervaren docenten en onderzoekers van deze instellingen verzorgen het onderwijs. Deelnemers van de masteropleiding MUAD zijn professionals uit het werkveld, werkzaam bij gemeenten, provincies, woningcorporaties, projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, advies-, ingenieurs- en architectenbureaus, financiële instellingen en zelfstandigen. MUAD benadert het werkveld vanuit al deze verschillende invalshoeken bij complexe transformatieprocessen van bestaand stedelijk gebied.

Wat kun je straks?

 • Je zult in staat zijn om complexe veranderingsprocessen en -programma's te overzien, vorm te geven en te leiden binnen stedelijke contexten.
 • Je zult in staat zijn om onderzoek te doen naar de behoeften voor en de effecten van stedelijke veranderingsprojecten.
 • Je zult in staat zijn om de onderhandelingen te leiden die gepaard gaan met het introduceren en uitvoeren van gebieds- en stedelijke projecten, waarbij je de belangen van verschillende stakeholders effectief kunt behartigen en coördineren.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

muad@hu.nl Bezoek de open avond

Meer opleidingsspecifieke info?

Jeroen Kuyper
Debby Goedknegt

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie Master of Urban and Area Development

Tijdens de Master of Urban and Area Development volg je drie modules, elk met een specifiek thema, waarin je intensieve en gerichte praktijkervaring en kennis opdoet. Je medestudenten delen jouw ambitie om allround gebieds- en duurzaamheidsregisseurs te worden en snel door te groeien naar senior proces- of gebiedsmanagers. Daarom legt de opleiding sterk de nadruk op praktijkgericht leren. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Studie-inhoud
Master of Urban and Area Development deeltijd

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master dient u een afgeronde hbo- of wo-opleiding te hebben en te beschikken over relevante werkervaring.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Kosten voor deze master zijn afhankelijk van je situatie. Heb je nog geen master-of doctoraaldiploma, dan betaal je € 1.811 per jaar. Collegegeld is wettelijk vastgelegd, voor volgend jaar op 2.229 euro. Heb je al een master- of doctoraaldiploma behaald in Nederland, dan betaal je € 7.305 per jaar. Het instellingsgeld zal volgend jaar waarschijnlijk uitkomen op 8602 euro. Dit is exclusief literatuur, catering, internationale excursie en verblijfskosten tijdens de praktijkprojecten.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen met de Master of Urban and Area Development

De carrièrekansen met de Master of Urban and Area Development zijn veelzijdig en veelbelovend. Na succesvolle afronding van de master mag je de internationaal erkende titel Master of Science (MSc) gebruiken. Als breed opgeleide omgevings- of duurzaamheidsregisseur ben je in staat om te werken bij diverse organisaties, waaronder gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en waterschappen. Daarnaast liggen er mogelijkheden bij financiële instellingen, woningcorporaties, projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, adviesbureaus, ingenieurs- en architectenbureaus. Met deze brede en specialistische achtergrond kun je diverse rollen vervullen en een waardevolle bijdrage leveren aan de stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid binnen verschillende sectoren.

Gerelateerde opleidingen