studie bouwkunde saxion

Ontwerp en bouw mee aan veilige en duurzame gebouwen bij hbo Bouwkunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Krijg je spontaan renovatie-ideeën als je naar een oud en leegstaand pand kijkt of lijkt je het interessant om nieuwe gebouwen te ontwerpen? Bij de hbo-opleiding Bouwkunde van Saxion word je in vier jaar tijd opgeleid tot een professional in de bouwbranche. Wat voeg jij toe aan de skyline?

bouwkunde opleiding Saxion

​Focus op innovatie en techniek

Innovatie in de bouw is erg belangrijk in Nederland. Je leert daarom bij de studie Bouwkunde alles over nieuwe technieken in de bouwwereld. Ontwerpen in 3D (BIM) en duurzaam bouwen (Smart Building) kom je dus veel tegen tijdens je opleiding Bouwkunde.​

bouwkunde studeren saxion

​​Grote baankans

Het gaat goed met de bouwwereld en dat is positief nieuws voor jouw toekomst. Sinds 1998 zijn er nog nooit zo veel vacatures in de bouw geweest en veel bedrijven geven aan dat ze zitten te springen om goed opgeleid personeel.

hbo bouwkunde saxion

​​Excursies

Bouwkunde studeren? De opleiding zit bomvol excursies! Ideaal om een goed beeld te krijgen van de bouwwereld. Op deze manier kun jij je een goed beeld vormen in welke richting jij je wilt specialiseren.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Bouwkunde

Bij hbo Bouwkunde staat het maken van een gebouw centraal, waarbij alle fases rondom het bouwen aan bod komen. Je leert onder andere via 3D-programma’s gebouwen te ontwerpen. Je hebt daarvoor ook informatie van de klant nodig. Welke wensen en eisen hebben ze? Daarnaast doe je kennis op over constructies, bouwmaterialen, bouwtechnieken, vormgeving en duurzaamheid.

Studie-inhoud
bouwkunde hbo Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE bouwkunde IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Bouwkunde

Mogelijkheden na je opleiding Bouwkunde

Na het behalen van de bachelor Bouwkunde, ben je een professionele bouwkundige met oog voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Je kunt technische tekeningen maken en lezen, hebt kennis van constructies en materialen en weet hoe je met bepaalde bouwsystemen om moet gaan. Door de combinatie van bouwtechnische kennis en computervaardigheden, kun je aan het werk bij diverse organisaties.

Jouw toekomst
opleiding bouwkunde saxion
saxion gebouw

In de afgelopen jaren heb ik heel erg veel geleerd. In het tweede jaar stond ik ervan versteld hoe snel ik me al die begrippen had eigen gemaakt.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen