Brug bij Lissabon tijdens zonsondergang

Word​ een creatieve civiel ingenieur in de weg- en waterbouw

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Wil jij wegen, havens, bruggen of sluizen ontwerpen en bouwen? En heb jij een flinke dosis creativiteit? Kies dan voor een toekomst in de Civiele Techniek (CIV) met uitstekende baankansen. Je bedenkt dan creatieve oplossingen voor de weg- en waterbouw. Je werkt aan uitdagende projecten waar vrijwel iedereen gebruik van maakt.

Engineering & Digital Design.jpg

Engineering & digital design

Alle onderdelen van de civiele techniek komen tijdens de opleiding aan bod: water, wegen én constructies, zoals bruggen en sluizen. Je leert werken met nieuwe digitale technieken en wordt dus opgeleid tot een allround civiel ingenieur van de toekomst. 

Civiele_Techniek-6467_studiewijzer.jpg

Uitstekende baankansen

Met deze opleiding heb je uitstekende baankansen in binnen- en buitenland. Op dit moment is er een groot tekort aan hbo-opgeleide civiele ingenieurs.

Civiele_Techniek-6336.jpg

Actuele opdrachten uit het werkveld

Tijdens je opleiding werk je aan opdrachten uit het werkveld over actuele thema’s zoals klimaatadaptatie, energie en circulariteit. 

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Je start de hbo-opleiding Civiele Techniek met het opdoen van basiskennis over het vak. Daarna ga je je specialiseren in waterbouw, verkeer en wegen, watermanagement en constructief ontwerpen. Aan het einde van je opleiding weet jij waar je hart ligt, zodat je een goede richting kunt kiezen voor je toekomstige baan.

Studie-inhoud
Studenten op een bouwplaats met beschermende kleding aan

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Als je de hbo-opleiding Civiele Techniek met succes afrondt, ontvang je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Je bent vanaf dan een breed inzetbare civiel ingenieur in de weg- en waterbouw. De kans op het vinden van een baan is op dit moment heel groot. Je kunt zowel in de regio, landelijk én in het buitenland moeiteloos aan de slag bij uitdagende projecten.

Jouw toekomst
vrouw met bouwhelm op kijkt in camera
brug

De geleerde theorie breng ik gelijk in de praktijk

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen