Civiele_Techniek-6553.jpg

Word​ een creatieve civiel ingenieur in de weg- en waterbouw

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Wil jij wegen, havens, bruggen of sluizen ontwerpen en bouwen? En heb jij een flinke dosis creativiteit? Kies dan voor een toekomst in de Civiele Techniek (CIV). Je bedenkt dan creatieve oplossingen voor de weg- en waterbouw. Je werkt aan uitdagende projecten waar bijna iedereen gebruik van maakt.

Civiele_Techniek-6330.jpg

Breed inzetbare ingenieur

Alle onderdelen van de civiele techniek komen tijdens de opleiding aan bod: water, wegen én constructies, zoals bruggen en sluizen. Je wordt dus opgeleid tot een allround civiel ingenieur.

Civiele_Techniek-6467_studiewijzer.jpg

Uitstekende baankansen

Met deze opleiding heb je uitstekende baankansen in binnen- en buitenland. Op dit moment is er een groot tekort aan hbo-opgeleide civiele ingenieurs.

Civiele_Techniek-6336.jpg

Afstuderen in afstudeergroep

Als enige opleiding Civiele Techniek in Nederland studeer je af in afstudeergroepen. Je werkt vanuit je eigen specialisatie aan je afstudeeronderzoek en je wordt op je eigen prestaties beoordeeld.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 1 mei aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Onze meeloopdagen starten weer in oktober.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Je start de hbo-opleiding Civiele Techniek met het opdoen van basiskennis over het vak. Daarna ga je je specialiseren in waterbouw, verkeer en wegen, watermanagement en constructief ontwerpen. Aan het einde van je opleiding weet jij waar je hart ligt, zodat je een goede richting kunt kiezen voor je toekomstige baan.

Studie-inhoud
Civiele_Techniek-6369.jpg

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Als je de hbo-opleiding Civiele Techniek met succes afrondt, ontvang je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Je bent vanaf dan een breed inzetbare civiel ingenieur in de weg- en waterbouw. De kans op het vinden van een baan is op dit moment heel groot. Je kunt zowel in de regio, landelijk én in het buitenland moeiteloos aan de slag bij uitdagende projecten.

Jouw toekomst
saxion-enschede-dag-1-hires-54.jpg
brug

De geleerde theorie breng ik gelijk in de praktijk

Lees de ervaring

Gerelateerde opleidingen