Een student vertelt

Mijn opleiding was een mix van theorie en praktijk, maar toch vooral heel veel leren door te doen. Ik heb voor twee richtingen gekozen: Nieuws & Informatie en Mediaformats & Regie. Door die combinatie ben ik beland waar ik nu werk: op het Mediapark in Hilversum. Als Digital Coördinator bij NPO Zapp houd ik me vooral bezig met het operationeel houden van de site en de apps. Ik zorg ervoor dat de online uitingen werken en passen bij de doelgroep. Heel leuk om te doen.

Kritisch en creatief

“Wat ik vooral heb meegenomen uit mijn studie is een kritische houding. Wij moesten bijvoorbeeld altijd feiten checken en onze bronnen onderzoeken. Deed je dat niet, dan kreeg je geen 5 maar echt gewoon een 1. Daar heb ik veel van geleerd en ook van het creatieve denken. Als je out of the box denkt, kom je vaak tot mooie ideeën.”

Even doorzetten

“Het eerste jaar van de studie vond ik best zwaar. Je moet je propedeuse halen en dat kan best wat druk opleveren. Het is niet erg dat je iets niet haalt, daar hoef je zeker niet van te schrikken. Ik zag het ook om me heen, medestudenten die het even moeilijk hadden, maar wel zijn doorgegaan. Zij zijn ook allemaal afgestudeerd.”