Een student vertelt

Mijn studie bij Saxion is behoorlijk breed, maar dat vind ik juist leuk. Zo ben ik er achter dat marketing niet mijn ding is, maar dat vormgeving en journalistiek me juist wel heel erg aanspreken. Daarom heb ik in het tweede jaar voor de specialisatie Journalistiek & Voorlichting gekozen. Hierbinnen hebben we onder andere samengewerkt met studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde.

We werden met z’n allen uitgenodigd bij het Medisch Spectrum Twente in Enschede, waar we een casus voorgeschoteld kregen. Een vleugel van het gebouw was ingestort. Dat leverde de hele dag in real-time ontwikkelingen op. Zo was er op Twitter een gebruiker, Sk8erboy, die meldde dat er ergens een gaslek is. Binnen een groepje had iedere student een andere rol. Zo was ik redacteur van een nieuwswebsite. 

Daarom aan mij de taak om uit te zoeken of het bericht over het gaslek klopte. Het was leuk en bijzonder om met studenten uit een andere discipline samen te werken. Ze gaan toch anders met vraagstukken om. De studenten Integrale Veiligheidskunde dachten na over de gevolgen van iets: als we delen dat er een gaslek is, zorgt dat voor paniek? Ik beoordeel juist de nieuwswaardigheid. Heel leerzaam allemaal.