Student zwaait lachend

Online open dag: Finance & Control

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Finance & Control? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen van beantwoordden!

Doe je mee aan de online open dagen van 29 tot 31 oktober?

Nu aanmelden!

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Finance & Control

Bij de opleiding Finance & Control schrijf je in het vierde jaar geen scriptie, maar laat je door middel van praktijkopdrachten bij bedrijven in het derde en vierde jaar van de opleiding zien hoe bekwaam je bent en of je in aanmerking komt voor het hbo-diploma. Je bent bij deze beroepstaken zelf in de lead: je zorgt voor je eigen opdrachten en laat zien hoe leergierig en onderzoekend je bent.

De studiebelasting voor deze opleiding is gemiddeld 40 uur per week. Daarvan heb je ongeveer 20 uur aan contactmomenten op school en zal je zo'n 20 uur aan zelfstudie in je opleiding moeten steken om deze succesvol af te kunnen ronden.

Kom je van het mbo? Dan ben je met iedere mbo-opleiding op niveau 4 toelaatbaar. Kom je van de havo of vwo? Dan ben je in principe met alle profielen toelaatbaar, maar moet je met het profiel Natuur en Gezondheid wel eindexamen hebben gedaan in economie of bedrijfseconomie/management en organisatie. Met het profiel Cultuur en Maatschappij moet je eindexamen hebben gedaan in economie of bedrijfseconomie/management en organisatie én wiskunde A of B. Lees voor meer informatie de toelatingseisen voor het studiejaar 2020-2021.

Bedrijfseconomen hebben verschillende financieel-economische taken: ze zorgen voor managementinformatie, nemen beslissingen en adviseren collega's, waaronder de directie. Je kent alle ins en outs van het bedrijf. Waar ben jij nodig? Overal! Een aantal voorbeeld van beroepen:

Financial Controller
Een Financial Controller assisteert en adviseert het management van een bedrijf bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Business Controller
Een Business Controller geeft het management van een bedrijf financieel-economische informatie op basis waarvan zij beslissingen kunnen nemen. Ook geef je ze advies over het nemen van die (strategische) beslissingen en het verbeteren van de structuur van de organisatie.

Financial Riskmanager
Een Financial Riskmanager weet welke financiële risico's een bedrijf loopt. Ook weet je hoe je deze risico's kunt voorkomen en oplossen. Met jouw adviezen zorg je ervoor dat een bedrijf financieel gezond blijft.

Financieel analist
De financieel analist onderzoekt hoe een bedrijf en zijn omgeving in elkaar steekt. Als een bedrijf keuzes maakt of wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt bij het bedrijf of in de omgeving, dan kun je aangeven wat het gevolg daarvan is.

Bij Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) ligt de nadruk op het financieel gezond houden van een onderneming. Je wordt hier breed opgeleid en kunt na deze opleiding op veel verschillende plekken in het bedrijfsleven terechtkomen. Bij de opleiding Accountancy word je ook breed opgeleid, maar wordt extra aandacht besteed aan onder meer adviesvaardigheden en controletechnieken. Je kunt na de opleiding een jaarrekening controleren van een onderneming of fraudes onderzoeken. Met de opleiding Fiscaal Recht en Economie adviseer je ondernemers over belastingen. Hier zul je vooral les krijgen in belastingen en recht.

Omdat zowel de theorie als de praktijk leert dat deze drie opleidingen veel raakvlakken hebben, hebben ze een gezamenlijk eerste jaar. Daarin is Saxion uniek. In het eerste jaar leer je de verschillen tussen de drie opleidingen en aan het eind van het eerste jaar maak je pas de definitieve keuze.

De bibliotheek in Enschede

De studiereis naar Praag was de leukste ervaring tot nu toe!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.