Studenten zitten samen in overleg

​Word als bedrijfseconoom het financieel geweten van een bedrijf

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Ben jij de toekomstig financial professional die overal waar bedrijvigheid omgezet dient te worden in cijfers aan het werk kan? Dan ligt jouw toekomst in de transportsector, bij productiebedrijven en/of dienstverlenende bedrijven. Of dit nu in het midden- en kleinbedrijf is of bij grote organisaties en of deze in de profit- dan wel de non-profitsector opereren. Met een Finance & Control (Bedrijfseconomie) op zak ligt de financiële wereld aan je voeten.

Voorheen Bedrijfseconomie
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Boeken in de Saxionbibliotheek

Gezamenlijk 1e jaar

De opleiding heeft een uniek gezamenlijk 1e jaar. Je ontdekt en leert de verschillen tussen de opleidingen Finance & Control, Accountancy en Finance, Tax and Advice  (voorheen Fiscaal Recht en Economie) zodat je een goede keuze kunt maken aan het einde van jaar 1. Wil je switchen naar een andere opleiding, dat kan en dan zonder studievertraging.

Studenten zitten op het dakterras

Samenwerken vanuit beroepstaken

Gedurende de hele opleiding kom je vaak in contact met het bedrijfsleven. In het eerst jaar werk je samen met medestudenten aan actuele praktijkcasussen. In het 2e jaar werk je steeds vaker samen met het bedrijfsleven. Jaar 3 en 4 staan nagenoeg helemaal in het teken van het uitvoeren van beroepstaken in de praktijk, waardoor je geen scriptie hoeft te schrijven.

Studenten in overleg

Technology, Soft skills & Global Perspective

De digitalisering neemt veel standaard handelingen van de financiële afdeling over. Hierdoor komt er meer ruimte om te analyseren en te adviseren in plaats van te rapporteren. Het kennen van processen is/wordt belangrijk. Wij brengen jou op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, automatisering en robotisering. Houding en gedrag worden steeds belangrijker.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding ga je je specialiseren op het vakgebied van Finance & Control (Bedrijfseconomie). Je komt dankzij de praktijkopdrachten en beroepstaken in aanraking met het werkveld en bouwt zo alvast een netwerk voor na je studie. Je blijft op de hoogte van technologische ontwikkelingen, ontdekt het belang van je soft skills en onze kijk op de wereld (globe perspective).

Studie-inhoud
studenten aan het studeren

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Een onderneming kan niet zonder financieel geweten. Iemand die de cijfers analyseert en daarover adviseert. Na je studie kun je overal waar bedrijvigheid omgezet dient te worden in cijfers aan het werk. Of dit nu in het midden- en kleinbedrijf is of bij grote organisaties en of deze in de profit- dan wel de non-profitsector opereren.

Jouw toekomst
Studenten zitten samen in overleg
De bibliotheek in Enschede

De opleiding in drie woorden: Divers, breed en diep

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen