Jouw toekomst

Als bedrijfseconoom weet je alles over het opzetten van administraties en systemen voor automatische verwerking van gegevens. Je bent expert in budgettering, jaarstukken en financiële managementinformatie.

Een oud-student aan het woord

Welk beroep kun je kiezen met een Finance & Control opleiding?

​Bedrijfseconomen hebben verschillende financieel-economische taken: ze zorgen voor managementinformatie, nemen beslissingen en adviseren collega's, waaronder de directie. Je kent alle ins en outs van het bedrijf. Waar ben jij nodig? Overal!

Een Financial Controller assisteert en adviseert het management van een bedrijf bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Een Business Controller geeft het management van een bedrijf financieel-economische informatie waarop zij beslissingen kunnen nemen. Ook geef je ze advies over het nemen van die (strategische) beslissingen en het verbeteren van de structuur van de organisatie.

Een Financial Riskmanager weet welke financiële risico's een bedrijf loopt. Ook weet je hoe je deze risico's kunt voorkomen en oplossen. Met jouw adviezen zorg je ervoor dat een bedrijf financieel gezond blijft.

De financieel analist onderzoekt hoe een bedrijf en zijn omgeving in elkaar steekt. Als een bedrijf keuzes maakt of wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt bij het bedrijf of in de omgeving, dan kun je aangeven wat het gevolg daarvan is.

Bij welke bedrijven kun je werken?

Je toekomstige werkgever kan een klein of middelgroot, lokaal of regionaal bedrijf zijn, maar ook een internationale productieonderneming of verzekeringsmaatschappij. Voorbeelden zijn: ziekenhuizen, gemeenten, handelsbedrijven en internationale ondernemingen. Je kunt alle kanten uit!

Studenten aan het praten

Baankans

De kans dat je een baan vindt die past bij jouw opleiding is erg hoog: 90% vindt binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan op niveau en binnen het vakgebied.

Finance & Control 89%
Accountancy 94%
Bedrijfskunde 83%
Centrale hal in Deventer

Doorstuderen

Wil je doorstuderen na je opleiding Finance & Control? Dat kan. Je hebt keuze uit de master Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde aan de universiteit.