Een student vertelt

Tijdens mijn studie ging ik voor mijn stage naar Frankrijk. Aan de Côte d’Azur werkte ik bij een 2 Michelinsterrenrestaurant. Daar is mijn passie voor wijn aangewakkerd. Ik ben niet direct op het niveau van mijn opleiding begonnen. In het begin moest ik vooral aardig zijn voor de gasten, maar daar maakte ik dan wel een sport van. Hierdoor kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden in het restaurant. Mijn interesse in wijn groeide en ik wilde er alles over weten. Uiteindelijk werd ik sommelier.

Inspiratie

Mijn ondernemersgevoel is mede door school ontstaan. Tijdens de minor Leren Innoveren in Deventer hoorde ik mooie verhalen van bedrijven en dat inspireerde me. De vrijheid die een ondernemer heeft, dat wilde ik ook. Nu, jaren later, ben ik medeoprichter van Vintake. We bieden wijnen op maat, voor horeca, particulieren en bedrijven.

Weten wat je wilt

Nadenken over wat je na je studie wilt, vind ik heel belangrijk. Ervaring opdoen helpt je daarbij. Door aan het werk te gaan, gewoon te doen, ontdek je wat wel en niet bij je past.