Steven Koopmans (eerstejaars student)

"Na de havo wist ik niet goed wat ik wilde doen als vervolgopleiding. Ik heb voor de opleiding Human Resource Management (HRM) gekozen omdat ik het leuk vind om veel contact te hebben met mensen en omdat het een hele brede opleiding is. Doordat het een brede opleiding is kan ik veel verschillende kanten op later in het werkveld."  

"Ik vond het kiezen van een vervolgopleiding heel erg lastig. Ik heb in 5 havo, rond kerst, met mijn decaan gepraat van de middelbare school. Ik heb met haar een paar testen gedaan. Uit deze testen zijn een aantal studies gekomen die volgens haar goed bij mij paste. Daarna ben ik naar een aantal open dagen geweest en daar heb ik toen deze studies bezocht. HRM leek mij het leukst en daarom heb ik toen een proeflessendag gevolgd. Na die proeflessendag was ik overtuigd."

‘Praat een aantal keer met de decaan op je middelbare school. Die is gespecialiseerd in vervolgstudies en weet alles over de opleidingen die er zijn op HBO niveau.’

Portret van Steven Koopmans (eerstejaars student Human Resource Management)
Steven Koopmans, Student Human Resource Management

Going Digital

"Mijn favoriete vak is arbeidsrecht. Het vak waar ik moeite mee heb is 'Leren en ontwikkelen in organisaties'. Op dit moment ben ik bezig met een verslag over 'Going Digital'. Dit verslag is voor het vak 'Integraal HRM' en technologie. Dit verslag gaat over een bedrijf dat een vestiging in het buitenland wil openen. Bij het openen van een nieuwe vestiging komen veel dingen kijken. Er moet gekeken worden naar de omgevingsfactoren, naar de sterktes en zwaktes van de organisatie en naar de kansen en bedreigingen voor de organisatie. Erg interessant."